*Nettavisen* Økonomi.

Betalte 1 mill. for å rekke børsen

En privatjet ble løsningen da jetset-investor Idar Vollvik brått fant ut at han måtte rekke børsåpningen i Oslo.

10.04.06 20:10

Idar Vollvik sitter med om lag fem millioner aksjer i oljeselskapet DNO, som i helgen meldte om et nytt oljefunn i Nord-Irak. Dermed fikk Vollvik det hektisk med å rekke børsåpningen i Oslo mandag morgen.

NA24 - din nye næringslivsavis

25 millioner i gevinst
Egentlig skulle Vollvik ta rutefly hjem, men da ville han så vidt ha rukket børsslutt. Trønderen hadde på følelsen at DNO-kursen vill fyke i været, noe han fikk helt rett i.

Sjekk DNO-kursen her

Den første handelen etter at børsen åpnet klokken ni gikk over ti prosent høyere enn sluttkursen fredag. Det gir Vollvik rundt 25 millioner kroner i urealisert gevinst .

10 timer non-stop
Vollvik skal ha bedt hotellet ordne fly hjem til Bergen for ham og sitt følge på fem. Universal Airlines hadde et Embraer Executive Jets Legacy 600 fly stående. Prislappen skal ifølge NA24s kilder ha kommet på nærmere én millioner kroner.

Flyet tar i utgangspunktet 40 passasjerer, men Vollviks fly er ombygd og har sitteplass til kun 10. Turen skal ha tatt rundt 10 timer, non-stop. Dermed rakk han børsåpningen i Oslo med god margin.

Flyet står nå på Flesland lufthavn i Bergen. Kapteinen, styrmannen og flyvertinnen er innlosjert på hotell i Bergen frem til de reiser tilbake til Las Vegas tirsdag morgen.

I Bergen frem til tirsdag
- Det er et meget fint fly og det fineste som har vært her i Bergen i nyere tid, sier administrerende direktør Geir Hellsten i Bergen Air til NA24.

Hellsten passer på flyet så lenge det er i Bergen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Supertrader Vollvik var i Las Vegas i forbindelse med en sikkerhetsmesse hvor selskapet DynaPel var representert. Vollvik har de siste ukene raidet selskapet, og kontrollerer nå over 50 prosent. Selskapet prises til nærmere 500 millioner kroner. Han skal også ha møtt en god del forhandlere av DynaPels sikkerhetsutstyr.

Null gevinst rundt gamblingbordet
Han fikk imidlertid litt tid til noen av sine favoritt hobbyer også. Både litt poker og litt Black Jack. Ifølge NA24s kilder skal det ha vært begrenset med suksess rundt bordene. Både den store gevinsten og det store tapet skal ha uteblitt.

Idar Vollvik har tjent seg søkkrik på salget av mobilselskapet Chess til svenske Telia i fjor hvor han cashet inn rundt 700 millioner kroner. Siden i fjor høst har han tradet stort via meglerhusene i Oslo og i februar toppet det seg da han tradet for over en milliard kroner om dagen .

Vollvik er også glad i raske biler og har gått til innkjøp av en nye Koenigsegg til syv millioner kroner . Den første ga han bort til Plan Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag