NA24.no

Betalte mindre får like mye makt

Sist oppdatert:
Wallenberg-familien har like mye innflytelse i Aker Kværner som staten, til en tredjedel av prisen.

Staten betalte 4,7 milliarder for 30 prosent av aksjene i Aker Holding. Svenske Investor og Saab kjøpte ti prosent og får like mye innflytelse.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Aftenposten får nemlig Wallenberg like mye innflytelse som Staten, med bare å ha punget ut en tredel av prisen. De har nemlig en person hver i styret i Aker Holding. Røkkes Aker har tre. Det er to typer beslutninger som skal tas i styret i selskapet. En skal være enstemmig, skriver avisen, mens den andre krever simpelt flertall. Da sitter Røkkes folk med makten.

Opposisjonen er i harnisk. Øyvind Korsberg i Frp mener avtalen er pill rotten og at det virker som om det Dag Terje Andersen har gjort er mer og mer klønete. Høyres næringspolitiske talsmann, Torbjørn Hansen, kaster seg på kritikken og formulerer seg slik:

- Nå har det dukket opp en lang rekke omstendigheter rundt dette kjøpet som gjør at vi blir mer og mer skeptiske. Andersen fremstiller dette som en ti års forankring av all virksomhet i Aker Kværner i Norge, og det er ikke realiteten id en avtalen han har inngått, sier han til Aftenposten, og legger til at det er tull at staten har full kontroll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere