*Nettavisen* Økonomi.

Betalte to millioner over takst for dette badet

IKKE NYMOTENS: Fargevalget på dette badet var kanskje mer populært i et annet tiår. Foto: Privatmegleren

Vill budkrig på nedslitt villa i Trondheim.

Boligen på 219 kvadratmeter i Tyholtveien på Singsaker i Trondheim må kanskje utbedres for mellom to og tre millioner kroner.

Den ble lagt ut for nær seks millioner kroner. Prisantydningen tok utgangspunkt i salget av en større bolig for et år siden, men etter en heftig budrunde gikk boligen for 7,8 millioner kroner.

«Alle» vil ha boliger til ti mill.

Eiendomsmegler Hans Christian Espenes i privatmegleren sier at det er «villamania» i Trondheim. Han har en lang liste over kjøpere som ønsker seg inn i villa-segmentet.

– Boligsalget i Tyholtveien er et ytterligere eksempel på at det selges mange svært kostbare boliger i Trondheim, spesielt i intervallet åtte til ti millioner kroner. Det er ikke lenger unaturlig å legge inntil ti millioner kroner på bordet for en bolig i denne regionen, sier han til Nettavisen

Han mener salget illustrerer at markedet selv definerer både interesse og den endelige prisen.

– Her traff selger en kjøper som absolutt ville ha denne boligen, og ikke minst ser utviklingspotensiale. Prisen er med andre ord helt avhengig av hvem som er på visning, og de vurderinger den enkelte gjør. Selv Snåsa-mannen kan ikke spå folks betalingsvilje, men ved dagens slutt har markedet alltid rett, sier Espenes i Privatmegleren

Trønderne vil ut av rekkehusene

Eiendomsmegleren ser klare tendenser til at det vil være høy etterspørsel etter relativt kostbare boliger også på sikt.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

LAKSEROSA: Tiden har kanskje stått stille i Trondheims villaen som ble solgt for nesten to millioner over takst.


Han mener dette henger sammen med at svært mange i rekkehus og mindre eneboliger gjennom mange år har opparbeidet seg solid egenkapital, og dermed kan realisere den store boligdrømmen.

Klikk på bildet for å forstørre.

DET GLADE 80-TALLET: Furu er materialet som preger kjøkkenet.

- Samtidig viser denne tendensen hvor sterkt verdipapir man opparbeider seg i over tid ved å eie sin egen bolig. Jeg vil også si at det er en meget sunt boligmarked i Trondheim, fortsetter han.

– Rekkehus og mindre eneboliger er svært attraktive hos en stor kjøpergruppe, og jeg skulle naturligvis ønske at enda flere la ut større eneboliger for salg.

Klikk her for å se flere bilder av boligen (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag