NA24.no

REAGERER PÅ SYKEFRAVÆR: De 400 ansatte i Stormberg Norge har et dobbelt så høyt sykefravær som de ansatte i Stormberg Sverige. Stormberg-sjef Steinar J. Olsen (bildet) er ikke fornøyd.
REAGERER PÅ SYKEFRAVÆR: De 400 ansatte i Stormberg Norge har et dobbelt så høyt sykefravær som de ansatte i Stormberg Sverige. Stormberg-sjef Steinar J. Olsen (bildet) er ikke fornøyd. (Stormberg)

«Betenkelig at ansatte med influensa holder seg hjemme»

Sist oppdatert:
Stormberg-sjef Steinar J. Olsen reagerer på at ansatte med lungebetennelse eller influensa er borte fra jobb.

I en intern video for de rundt 400 Stormberg-ansatte filmer Stormberg-eier Steinar J. Olsen (44) seg selv idet han snakker om en kraftig økning i bedriftens sykefravær. Fraværet var på 5,3 prosent ifjor – langt over målet på fire prosent. I år har fraværet økt med 20 prosent og ligger på 6,2 prosent. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag.

- Å ha et sykefravær som er så høyt som nå, er hverken naturlig eller sunt. Det betyr en merbelastning for dem som er på jobb, sier Olsen i videoen, som DN bringer et utdrag fra.

Han påpeker at mange ansatte med kroniske lidelser har lavt fravær, mens andre blir hjemme hver gang de ikke føler seg helt bra.

I videoen uttaler han videre at han synes det er betenkelig når ansatte med blant annet influensa og lungebetennelse holder seg hjemme fra jobb.

Olsen understreker at det er viktig å se hele videoen og ikke bare deler av den.

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) er usikker på om en Youtube-film kan få ned sykefraværet.

– Det er viktig at alle bedrifter forsøker å få ned sykefraværet, men jeg er ikke sikker på at det å legge ut Youtube-filmer er riktig måte å gjøre det på, sier Eriksson etter å ha sett videoen med Stormberg-sjefen.

Han mener nær kontakt med ansatte og tilrettelegging er det viktigste å ta hensyn til.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere