Skal du til Manchester på kamp, bør du ha romslig konto eller fleksibel kalender. Også Liverpool-fans, som ofte må fly til Machester fordi det går få fly direkte til Liverpool, rammes av Solskjær-feberen.

- Vi merker stor etterspørsel etter reiser til Manchester. Når vi ser på periodene november-februar 2017/18 sammenlignet med 2018/19, så ser vi en prisøkning på hele 50 prosent (snittpriser Oslo-Manchester-Oslo, inkludert skatter, red.anm), sier Anette M. Koefoed, kommunikasjonsdirektør i Berg-Hansen.

For vårens kamper er det mye fulle fly, særlig hvis man tenker å reise ut fredag og hjem mandag.

- Det finnes plasser, men vi snakker da til høye priser. Er man fleksibel, og velger andre dager for utreise og hjemreise enn de typiske langhelgdagene man ofte reiser på, så finnes det fortsatt gode muligheter for en tur til Manchester før sommeren.

Etterspørselen har eksplodert

Knut Morten Johansen, pressesjef i SAS, legger ikke skjul på at interessen er stor.

- Etterspørselen har eksplodert! Men prisene har ikke økt. Det er bare at de billigste billettene blir solgt med en gang.

Berg-Hansen står i midlertid fast på at selve billettprisene har økt.

- Flybillettene tur-retur gjelder utstedte billetter, altså det billettene er kjøpt for i snitt: når vi ser på dette, er prisene opp 50 prosent sammenlignet med samme periode ett år tilbake, sier kommunikasjonsmedarbeider Hanne Anniken Wæhler i Berg-Hansen.

Kommunikasjonsdirektør Annette Koefoed i Berg Hansen sier det er uvanlig at prisene stiger så mye på en destinasjon.

- Prøv heller ukedagene

-Dette er en betydelig økning. Vi måtte dobbelsjekke tallene for å være sikker på at dette faktisk stemte, sier Koefoed til Nettavisen.Økonomi.

Hun sier at slike økningen er veldig sjeldne hvis det ikke er knyttet opp mot store arrangement som VM og OL.

-Forskjellen er at dette er en effekt som har vært så lenge, over flere måneder. Basert på forhåndsbestillinger ser den ut til å være frem til juni, sier hun.

Hun er ikke i tvil om at det er Solskjær som er grunnen til dette hoppet.

- Det er det ingen tvil om. Det har vart så lenge, og prishoppet er spesielt stort opp mot helgene, noe som tyder på at det handler om Solskjær. Desom vil ha billige billetter bør heller prøve ukedagene, sier han.

Også Liverpool-supportere

- De alle fleste som skal på Liverpool-kamp, flyr til Manchester, sier Pål Chr. Møller, formann i Liverpool F.C. Supporters' Club Norway.

Supporterklubben samarbeider med Ving og booker i blant charterfly, men den økte pågangen merkes når man er prisgitt rutefly, bekrefter han.

- I tillegg har vi vært litt uheldige denne sesongen med at begge lagene ofte har hatt hjemmekamp samtidig, sier Møller.

Dette bidrar til å etterpørselen etter fly til Manchester sammen med Solskjær-effekten, mener han.