NA24.no

Bevisjakt på slottet

Sist oppdatert:
Økokrim har gjennomført razzia hjemme på slottet til Eltek-gründer Alain Angelil.

Fredag ettermiddag sendte Angelil et brev til pressen der han fortalte at han er siktet for ulovlig innsidehandel. Påtaleansvarlig i Økokrim, førstestatsadvokat Hedvig Moe, bekrefter at Angelil er siktet.

- Jeg kan også bekrefte at Økokrim har gjort beslag og gjort avhør i saken, sa Moe til TV 2 Nettavisen fredag.

Var ikke hjemme
Tidligere i uken skal Økokrim ha gjennomfør en razzia på slottet il Angelili i Skottland, skriver Dagens Næringsliv. Besøket fra Økokrim bekreftes av Angelils advokat, Jørgen Stang Heffermehl.

Ifølge advokaten var ikke Angelil selv til stede under razziaen.

- Selger på høy kurs
Forholdet Økokrim har siktet finansmannen for ligger tilbake i perioden 2001-2003.

Den siste uken har Eltek-aksjen stupt på Oslo Børs etter at ledelsen la frem dårlige nyheter på kapitalmarkedsdagen. Like før nyttår solgte Angelil 600.000 aksjer, og styrte således unna den siste nedturen med disse aksjene. Etter salget satt Anglil igjen med 5,5 millioner aksjer.

- Jeg solgte fordi kursen var høy. Jeg har bestemt meg for å selge 600.000 aksjer hver gang kursen er høy. Neste gang selger jeg på... Nei, det vet jeg ikke. Men jeg selger jo ikke billig. Jeg vil jo ha mest mulig for aksjene, sier Angelil til Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere