BI-professor til Vollvik

En tidligere BI-rektor skal styre Vollviks nye nettbank.

03.10.06 14:41

BI-professor Jørgen Randers går nå inn som styreformann i Vollviks YA Holding. Han sitter fra før i YA Bank og YA Personforsikring.

- Dette er tre spennende styrer, som nesten er som ett styre. Vi skal lage den mest moderne og brukervennlige nettbanken, sier nyvalgt styreleder Jørgen Randers i YA Holding til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Vollvik og de andre aksjonærene har valgt seg en styreformann med faglig tyngde. Randers ble første gang innvalgt i et bankstyre i 1982. Han har også skrevet flere fagbøker og forsker på norske bedrifters samfunnsansvar.

Aktiv professor
Jørgen Randers er professor ved Handelshøyskolen BI, ved institutt for offentlig styringsformer. Han sitter også som styremedlem i børsnoterte Tomra og Brithish Telecom plc.

- Ja, det blir noen verv, men dette er spennende, sier han.

Randers er også styreleder i Stiftelsen Verdens Naturfond, og var visegeneraldirektør i WWF International i Sveits i perioden 1994-1999. Randers var også BI-rektor i perioden 1981-1989.

Alltid aktive Vollvik
Idar Harry Vollvik var hovedaksjonær i selskapet i perioden november 2005 til mars 2006, da selskapet hadde en offentlig emisjon. Vollvik gikk ned til ti prosent eierandel. YA Holding var også prosjektselskapet bak YA Bank og Forsikring.

YA Holding er eid (10 prosent) av finansmannens hovedselskap Vollvik Invest. De andre aksjene eies av 100 andre aksjonærer. Av disse har Alfred Berg fondene tilsammen knappe ni prosent og Morgan Stanley som eier åtte prosent av aksjene i selskapet. YA-gründer Svein Agnarson Lindbak, sammen med sin bror, eier knappe fem prosent av selskapet.

Det er forøvrig forbud i norske finansinstitusjoner å eie mer en ti prosent av selskapet.

YA Holding har som formål å eie aksjene i Personforsikring A/S og i YA Bank. Innskutt egenkapital er 15,5 millioner kroner.

- Som du ser et det likt styre i alle selskapene, og styremøtene kjøres likt, sier Randers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.