NA24.no

Bieber-tilstander da kaffegigant kom til byen

LANG KØ: Det var lang kø og god stemning da Starbucks åpnet i Drammen.
LANG KØ: Det var lang kø og god stemning da Starbucks åpnet i Drammen. Foto: Frederik Ringnes (Drammens Tidende)
Sist oppdatert:
Mesteparten av køen utenfor skulle nok vært på skolen. Men når den amerikanske kaffekjeden åpner i Drammen, har fjortisene viktigere ting å gjøre.

DRAMMEN: Klokken 11.55, fem minutter før oppsatt tid, slapp de første kundene inn på Starbucks' nyåpnede butikk i Drammen, skriver Drammens Tidende.

(Saken fortsetter under videovinduet)


Da hadde de mest tålmodige stått utenfor i nesten en time, mens eiendomseiere, Starbucks-sjefer og senterledere, samt noen heldige utvalgte hadde en aldri så liten tjuvstart på kaffesmakingen inne i lokalene.

31 år gamle Trine Agnete Marcelius fra Trondheim er butikksjef, og fikk æren av å klippe det grønne båndet. Hun har ligget i intensivtrening siden 19. september for å kjenne alle kaffevariantene ut og inn.

- Vi gleder oss til at drammenserne skal få smake Starbucks-kaffe, og har stor tro på at butikken blir godt besøkt. Det er bare å se utenfor, sa Marcelius, og viste til de rundt 50 kaffetørste fjortisene utenfor.

LES OGSÅ: Populær amerikaner kommer til byen

Snapping og deling

Én av dem som slapp inn allerede klokken 11.00 var Frida Larsen. Hun vant en konkurranse på Magasinet som ga henne eksklusiv tilgang til å prøvesmake kaffen før alle andre. Larsen hadde også med seg en venninne, og sammen var de enige om én ting:

- Starbucks er kult!

Og er man på et kult sted, er det viktig å vise det til andre. Da dt.no var inne i lokalene i formiddag, var det høyt tetthet av snapping, twitring, liking og deling.

- Nå er vi jo inne før alle andre, det må vi jo få frem, sier venninnene.

I køen utenfor var stemingen god. Snittalderen lå på rundt 15 år, og i motsetning til de dresskledde mennene som holdt taler på innsiden, var flesteparten jenter utenfor. Flesteparten av disse ungpikene så ut til å være i ekstase da dørene endelig åpnet. Et par av dem felte sågar noen tårer da de endelig slapp inn til mocca, frappe, latte og hva den nå enn heter i butikkens brede utvalget.

Faktisk minnet det hele litt om tilstandene da Justin Bieber gjestet Oslo for halvannet år siden.

Det er derfor grunn til å tro at Facebook, Twitter, Snapchat, Ello og andre sosiale medier blir bombadert med kaffedrikkende drammensere i tiden som kommer.

Før Stavanger

Kafeen på Magasinet er designet i Nederland. Der sitter om lag 40 interiørdesignere som jobber utelukkende for Starbucks. Hver eneste butikk er unikt designet, etter strenge krav fra den sentrale ledelsen i USA.

Starbucks på Magasinet er den ellevte butikken i Norge, og Drammen blir den fjerde byen i Norge som får kaffegiganten, før blant andre Stavanger.

- Beliggenheten her var helt perfekt, og lokalene er veldig bra. I tillegg har det vært sterkt press fra byens befolkning, blant annet på sosiale medier, forteller daglid leder i Starbucks Norge, Jan Abrahamsen til dt.no.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere