NA24.no

Bildet som kan koste Phelps OL-gullet

Foto: Twitter@moreaualice
Sist oppdatert:
Louis Vuitton-reklame kan koste svømmeren seks medaljer.

Michael Phelps kan miste medaljer siden han tilsynelatende markedsførte for Louis Vuitton under de Olympiske leker. I reklamen ligger Phelps i ett badekar med merkets bag ved siden av.

Ifølge amerikanske CNBC, sier regel nummer 40 i Den internasjonale olympiske komités guidebok, at ingen utøver er i stand til å delta i markedsføring under de Olympiske leker og en periode etter lekene er avsluttet.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Phelps egen agent, Peter Carlisle, avviste enhver antydning til CNBC da saken kom fram.

Ukjent kilde
Carlisle fortalte nyhetsbyrået The Associated Press at det ikke er noen konflikt med IOC fordi Phelps ikke har godkjent bruken av bildene. Han bildene hevder ble lekket av en ukjent kilde. Bildene har dukket opp på flere nettsteder. Agenten sier også at de har dusinvis av lignende, ikke-godkjente bilder.

I det andre bilde som skal ha blitt lekket, sitter Phelps sammen med den tidligere sovjetiske turner Larissa Latynina (77) i en sofa - også her med en LV-veske.

Sekou Campbell, advokat i Fox Rothschild, sier at om bildene ble lekket med vilje, er det sannsynligvis et brudd på IOCs regler, som er utformet for å bekjempe markedsføring.

Den nye reklamekampanje til Louis Vuitton er den siste i en pågående serie med tittelen «kjerneverdier».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere