NA24.no

Asia1, Asiabørser, Nikkei
Asia1, Asiabørser, Nikkei Foto: DAI KUROKAWA (Scanpix)

Bilfest i Asia

Sist oppdatert:
Toyota bidro til børsoppgang natt til mandag.

De asiatiske børsene viste i hovedsak en positiv trend natt til mandag.

MorganStanleys Asia-indeks var opp 0,4 prosent til 119,99 tidlig mandag morgen norsk tid. Dermed er Asia-indeksen opp omkring 70 prosent siden den nådde bunnen i mars i år.

Det var de asiatiske bilprodusentene som ledet an oppgangen i natt med japanske Toyota og sørkoreanske Kia i førersetet.

Bakgrunnen var blant annet sterke tall fra bildelprodusenten Toyota Industries som eies med 24 prosent av Toyota-konsernet.

- Selskapenes desperate bestrebelser for å kutte kostnader har resultert i lavere break-even-nivåer og vi er ferd med å se de positive effektene i de kommende resultatrapportene, sier forvalter Hisakazu Amano i forvaltningskonsernet T&D Asset Mangament Co til Bloomberg.

Nikkei-indeksen i Japan endte opp 0,8 prosent mandag morgen på 10.362,62, mens Kospi-indeksen i Seuol steg rett over 1 prosent til 1.657,11. Hong Kong-børsen var stengt natt til mandag. Blant de andre asiatiske børsene var utviklingen noe mer blandet, men uten de store utslagene.

Nøkkeltall mandag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: + 0,96 %
Japans Nikkei 225: + 0,77%
Hongkongs Hang Seng: +1,71 %
Kinas CSI 300: + 0,03 %
Kinas Shangai Composite: + 0,06%
Taiwans Taiex: + 0,25 %
Sør-Koreas Kospi: + 1,03 %
Singapores Strait Times Index: + 0,04 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere