NA24.no

Bilfrykt på Wall Street

Sist oppdatert:
Investorene frykter for skjebnen til bilkjempene i Detroit. GM-aksjen stuper.

De amerikanske børsene faller kraftig fra start på den nest siste handledagen i mars

Obama-administrasjonen har satt en støkk i investorene med sine uttalelser om at kanskje det beste for bilprodusentene Chrysler og General Motors er å gå konkurs.

Frykter for konkurs
Industriindeksen Dow Jones faller 2,52 prosent til 7.581,00 poeng, mens den brede S&P 500 faller 2,47 prosent til 795,62 poeng. Teknologibaserte Nasdaq faller 2,53 prosent til 1.506,10 poeng.

GM-aksjen falt 29 prosent rett etter åpning mandag.

- Det det dreier seg om i dag er Detroit og frykten for konkurs. Administrasjonen til Obama tvang GM-sjefen ut av førersetet. Dette kan legge føringer for andre selskäper som har mottatt pengestøtte fra regjeringen, sier sjeføkonom Peter Cardillo ved Avalon Partners i New York.

Finansfrykt
I Europa var aksjemarkedene kraftig ned mandag. Nyheten om at spanske myndigheter måtte foreta sin første redningsaksjon av et bankkonsern bidro negativt til investorhumøret.

Heller ikke uttalelser fra finansminister Timothy Geithner i USA om at flere av bankene fortsatt trenger mye støtte bidro til å løfte stemningen nevneverdig. Citigroup faller 7,3 prosent, Bank of America faller 7,9 mens J.P. Morgan Chase & Co er ned 5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere