NA24.no

Bilgalskap i Kina

Foto: STR (EPA)
Sist oppdatert:
For første gang ser Kina ut til å overgå USA.

Lørdag kommer det dårlige nyheter for miljøforkjempere. Nye analyser tyder på at bilsalget i Kina vil overgå det amerikanske bilsalget i år. Det melder Bloomberg News.

NA24 - din næringslivsavis

Det er the National Development and Reform Commision, som regnes som Kinas fremste planleggingsbyrå, som kommer med spådommen. I en konferanse i Beijing denne lørdagen uttalte Chen Bin, sjefen for bransjekoordinering i byrået, at det kinesiske bilsalget kan komme til å nå 12 millioner solgte kjøretøy.

Enorm økning
Til sammenlignet ventes det å selges 10,5 millioner i USA. Det kinesiske salget innebærer en økning på enorme 28 prosent fra 2008.

Det pekes på at krisepakker fra myndighetene har vært viktige for å drive salget opp.

Hjelp fra krisepakker
- Insentiver fra myndighetene har virkelig hjulpet Kinas bilsalg dette året, bekrefter Li Chunbo, ved Citic Securities i Beijing, overfor Bloomberg News.

Totalt 3000 milliarder yuan (3522 milliarder kroner) har myndighetene brukt på en stimuluspakke til økonomien, som innbefatter diverse skattekutt og subsidier.

- Det er også fortsatt mye etterspørsel etter kjøretøy i landlige strøk, fortsetter Li, som tror salget kan bli enda 0,5 millioner høyere enn det Chen uttalte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere