Bilgigant gir gass på Wall Street

MOT OPPTUR: Pilene peker mot en positiv børsåpning på Wall Street onsdag.

MOT OPPTUR: Pilene peker mot en positiv børsåpning på Wall Street onsdag. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

GM opp på solide tall. Knallstart for børsdebutanten Ferrari.

21.10.15 15:52

Pilene pekte mot en positiv start på amerikanske børser onsdag etter en ny runde selskapsresultater, mens investorene også retter blikket mot en av årets største børsnoteringer.

I tidlig handel er Dow Jones-indeksen opp 0,28 prosent, S&P 500 stiger 0,21 prosent og Nasdaq er opp 0,31 prosent.

Bilprodusenten General Motors stiger over fire prosent etter å ha rapportert et nettoresultat på 1,4 milliarder dollar for tredje kvartal, på linje med tredje kvartal i fjor. Det justerte resultatet på 1,50 dollar per aksje overgår imidlertid forventningene på 1,12 dollar i en FactSet-undersøkelse.

Tar Ferrari på børs
Onsdag er også første handelsdag for luksusbilprodusenten Ferrari på New York-børsen, som naturlig nok har fått tickeren «RACE».

Dagen starter med full gass for aksjen, som sendes opp over 13 prosent.

- Begeistring over Ferraris børsnotering hjelper amerikanske aksjer mot en positiv åpning, bemerker CMC Markets-analytiker Jasper Lawler i et notat, ifølge Marketwatch.

I forkant av børsnoteringen har Ferrari hentet 893 millioner dollar i et aksjesalg, ifølge Financial Times. Kursen i tilbudet på 52 dollar verdsetter bilprodusenten til 9,8 milliarder dollar, tilsvarende nær 80 milliarder dollar.

Prisingen er også i den øvre enden av det forespeilede intervallet, noe som indikerer sterk interesse fra investorene.

Ferrari spinnes ut fra Fiat Chrysler, som selger en eierandel på rundt 10 prosent. Den resterende eierandelen på 80 prosent planlegger Fiat å dele ut til egne investorer neste år, ifølge Bloomberg.

Samtidig vil grunnleggeren Enzo Ferrari sin sønn Piero Ferrari beholde et eierskap på 10 prosent.

I fjor produserte Ferrari 7.255 biler og hadde en omsetning på 2,8 milliarder euro.

Børsnoteringen er den fjerde største hittil i 2015, et år som har vært det svakeste for amerikanske nye børsnoteringer siden 2010.

Resultatskred
I tillegg leveres det en rekke selskapsresultater for tredje kvartal. Både General Motors og Coca-Cola er blant de 32 S&P 500-selskapene som legger frem tall i dag.

Coca-Cola faller derimot 1 prosent etter at nettoresultatet falt til 1,45 milliarder dollar i tredje kvartal, fra 2,11 milliarder dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.