NA24.no

Bilkjempe girer om

Sist oppdatert:
Amerikanerne skyr bensintørste biler. Nå rydder General Motors kraftig i bilparken.

General Motors, som har gått med milliardunderskudd de siste tre årene, lanserte i dag sin nye plan for å møte det den omtaler som en aggressiv respons til den sterkt økende etterspørselen etter mer drivstoffvennlige biler.

NA24 - din næringslivsavis

- En strukturell forandring
Bensinprisene som har blitt mer enn doblet siden 2004 svir for bilkjørende amerikanere og tvinger nå frem et skifte i konsernets modellutvalg. I dag sa konsernet at de blant annet vil stenge fire fabrikker og introdusere nye og mer drivstoffvennlige biler.

- Bensinpriser som har gått over 4 dollar per gallon representerer en strukturell forandring, og ikke bare en syklisk forandring, sa konsernsjef Rick Wagoneer på en pressebrief i forkant av konsernets generalforsamling i dag, ifølge Bloomberg News.

Kraftige kutt
Med et tap på 54 milliarder dollar de siste 39 månedene fokuserer nå GM på fart på salget utenfor USA og massive kostnadskutt og nye bensinvennlige biler i hjemmemarkedet. De fire fabrikkene som stenges vil kutte produksjonskapasiteten i Nord-Amerika med 700.000 kjøretøy og skal gi besparelser på 1 milliard dollar.

Konsernet la blant annet frem et nytt globalt program for Chevrolet, neste generasjon for Chevy Aveo og en produksjonsplan for el-bilen Chevrolet Volt. I tillegg vurderer nå bilkjempen om den skal kvitte seg med bensinslukmerket Hummer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere