NA24.no

Bilkjemper reverserer

(GM/Scanpix)
Sist oppdatert:
Bilgiganten General Motors dropper utviklingen av store SUV-modeller.

General Motors merker at etterspørselen etter sine store SUV-modeller har gått ned etter hvert som drivstoffprisene har gått opp.

NA24 – din næringslivsavis

Selskapet dropper nå utviklingen av SUV-modeller og vil heller la egne ingeniører fokusere på drivstoffgjerrige biler.

Upopulære biler
Oljeprisen har steget markant den siste tiden, noe som har ført til at bensin og dieselprisene har skutt i taket. General Motors merker nå at etterspørselen etter de store drivstoffslukende bilene synker.

- Vi kommer til å ha alle muligheter åpne, men dette er et direkte resultat av markedsforholdene vi møter, sier Tom Pryden, en talsmann hos GM til Bloomberg News.

Vil snu lønnsomheten
Bilprodusenten gikk i fjor med 38,7 milliarder dollar, eller rundt 200 milliarder kroner, i underskudd og har ikke gått i pluss på årlig basis siden 2004. Aksjen har falt 65 prosent siden 12. Oktober, da den lå på sitt høyeste på to år ettersom de ansatte aksepterte en kostnadskuttplan. Nå vil selskapet øke sitt fokus på drivstoffgjerrige biler i jakt på bedret lønnsomhet.

- Dette er et klart tegn på at de revurderer alt, siden dette har vært kjernen av deres bunnlinje i årevis, sier Rebecca Lindland, analytiker i Global Insight til Bloomberg News og peker på SUV-enes store betydning for GM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere