NA24.no

Billigere å leie bolig

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Overraskende tilbakefall.

Siste utleieprisoversikt fra uleie-selskapet Utleiemegleren for mars 2011 viser at det nå i snitt koster 7.827 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en overraskende prisnedgang på 4,1 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det imidlertid en oppgang på 14,7 prosent.

I snitt kostet det 10.122 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mars 2011, dette er en oppgang på 1,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 9,7 prosent. Igjen ser vi at husleien for en 2-roms leilighet krysser 10.000 kroner. Dette skjedde fire ganger i 2010, senest i desember.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 12.478 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 4,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 3,0 prosent, skriver Utleiemegleren i meldingen.

- Denne gangen ser vi en liten nedgang i utleieprisene. Mars har vær en noe rolig tid, men vi forventer høyt trykk nærmere sommeren, skriver daglig leder for Utleiemegleren avdeling Frogner, Geir Skogheim i meldingen.

Her er utleiemeglerens statistikk for landet:

* Trondheim:

I snitt kostet det 12 000 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i mars 2011, dette er en oppgang på 5,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 12,0 prosent.

* Stavanger:

I snitt kostet det 10 175 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i mars 2011, dette er en nedgang på 8,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,4 prosent.

* Romerike:

I snitt kostet det 9 790 kroner å leie en 3-roms leilighet på Romerike i mars 2011, dette er en nedgang på 4,8 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 13,5 prosent.

* Bærum:

I Bærum er utleieprisene stabile.

* Bergen:

Utleieprisene i Bergen er stabile.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere