Billigere å leie bolig

Foto: (Colourbox.com)

Tross studenter på boligjakt er det blitt billigere å leie små leiligheter.

06.09.11 21:28

En 1-roms leilighet i Oslo koster nå 7,1 prosent mindre å leie enn i juli. Det viser den siste prisoversikt fra Utleiemegleren. I august kostet en 1-roms leilighet i hovedstaden i 7.701 kroner i leie.

Dette er altså en nedgang på 7,1 prosent fra måneden tidligere, og sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 7,3 prosent.

Rolig august
I snitt kostet det 10.015 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i august, og det er en nedgang på 2,4 prosent fra juli. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,4 prosent.

Så langt i år har det har det fem ganger blitt registret en snittpris på over 10.000 kroner for å leie en 2-roms leilighet i Oslo.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 12.361 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 0,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,5 prosent.

– August har vært noe roligere enn vi trodde tidligere i sommer. Spesielt i mai og juni var det meget hektisk, og det ser ut som toppsesongen startet tidlig i år. I fjor var det nok en litt mer panisk boligjakt, sier Geir Skogheim i Utleiemegleren.

Trondheim og Stavanger
I snitt kostet det 9.000 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i august. Det er en oppgang på 1,4 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,4 prosent.

I Stavanger kostet en 2-roms i snitt kostet det 10.833 kroner i august 2011, og det er en oppgang på 6,9 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,4 prosent.

Bergen litt opp
I Bærum og Drammen er prisene stabile, mens utleieprisene i Bergen svakt stigende.

– Vi har dessverre hatt litt for få typiske studentleiligheter til leie. Samtidig opplever vi jevnt stor interesse for boliger i det øvre prissjiktet, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag