*Nettavisen* Økonomi.

Billigere å leie bolig

Foto: (Colourbox.com)

Tross studenter på boligjakt er det blitt billigere å leie små leiligheter.

06.09.11 21:28

En 1-roms leilighet i Oslo koster nå 7,1 prosent mindre å leie enn i juli. Det viser den siste prisoversikt fra Utleiemegleren. I august kostet en 1-roms leilighet i hovedstaden i 7.701 kroner i leie.

Dette er altså en nedgang på 7,1 prosent fra måneden tidligere, og sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 7,3 prosent.

Rolig august
I snitt kostet det 10.015 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i august, og det er en nedgang på 2,4 prosent fra juli. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,4 prosent.

Så langt i år har det har det fem ganger blitt registret en snittpris på over 10.000 kroner for å leie en 2-roms leilighet i Oslo.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 12.361 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 0,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,5 prosent.

– August har vært noe roligere enn vi trodde tidligere i sommer. Spesielt i mai og juni var det meget hektisk, og det ser ut som toppsesongen startet tidlig i år. I fjor var det nok en litt mer panisk boligjakt, sier Geir Skogheim i Utleiemegleren.

Trondheim og Stavanger
I snitt kostet det 9.000 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i august. Det er en oppgang på 1,4 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,4 prosent.

I Stavanger kostet en 2-roms i snitt kostet det 10.833 kroner i august 2011, og det er en oppgang på 6,9 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,4 prosent.

Bergen litt opp
I Bærum og Drammen er prisene stabile, mens utleieprisene i Bergen svakt stigende.

– Vi har dessverre hatt litt for få typiske studentleiligheter til leie. Samtidig opplever vi jevnt stor interesse for boliger i det øvre prissjiktet, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.