NA24.no

Billigere mat og lavere boligkostnader i april

(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto) Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Konsumprisindeksen gikk opp 0,4 prosent fra mars til april, men mat- og boligkostnadene falt. Dyrere flybilletter var med på å trekke indeksen opp.

Mat og alkoholfrie drikkevarer ble 0,9 prosent billigere, mens kategorien «bolig, lys og brensel» gikk ned 0,4 prosent, viser oppdaterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Klær ble 2,6 prosent dyrere og var dermed den hovedkategorien som økte mest. Transport ble 1,1 prosent dyrere, mens underkategorien flyreiser gikk opp hele 21 prosent.

Prisøkningen fra april 2013 til april i år ble på 1,8 prosent. Når energikostnader holdes utenfor og tallet justeres for eventuelle avgiftsendringer, får vi den såkalte kjerneinflasjonen, også kjent under forkortelsen KPI-JAE. Den var på 2,5 prosent i de tolv månedene fram til april. Kjerneinflasjonen er et av de viktigste tallene som styrer renten fra Norges Bank, og målet er at den skal være nettopp 2,5 prosent. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere