NA24.no

Bilrally ventes

Sist oppdatert:
Det ventes at svak oljepris og nyheter på bilfronten vil overgå tynt volum og føre til solid oppgang i USA.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De amerikanske futurene peker opp i forkant av romjulsåpningen av de amerikanske børsene. I sentrum står samtaler mellom ledere i Toyota Motor og Ford Motor Co.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500-futuren stiger med 3,7 poeng til 1.432,50 og Nasdaq 100-futuren klatrer med åtte poeng til 1.781,50. Dow industrial klatrer med 42 poeng.

Klikk her for å følge Nasdaq og børsene i utlandet

Burger & bil
Toyota satte ny rekord på handelen i Tokyo tidligere i dag etter at det har vært møtevirksomhet mellom den japanske bilprodusenten og den amerikanske giganten Ford. Det skal angivelig dreie seg om mulig samarbeid innenfor selskapenes teknologiutvikling

Den amerikanske valutaen svekket seg noe onsdag. Dollaren tapte med 0,5 prosent mot både yen og euro. Tallene om salget av nye boliger i november ventes litt senere.

Butikkjedesalget for uken som endte lille julaften steg med 1,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Hurtigmaten kan også fort bli et samtaleemne etter at en leder for Burger King fortalte Daily Telegraph at salget i Storbritannia kan bli svakt. Årsaken skyldes at kjeden skal kutte ut reklame rettet mot barn her, og han anslo at dette kunne føre til en omsetningssvikt på mellom ti og 15 prosent.

Temperert olje
Oljeprisen stiger igjen fra det laveste nivået på to uker. Tegn på at etterspørselen etter fyringsprodukter er lavere enn vanlig har bidratt sammen med økt drivstoffproduksjon til at oljeprisen falt tilbake. Lavere etterspørsel og økt produksjon er ventet å bremse fallet i oljelagrene fra USA. Et fat nordsjøolje med levering i februar koster 61,33 dollar.

Temperaturene i det nordøstlige USA er høyere enn vanlig. Området som er nasjonens største forbruker av fyringsprodukter har dermed mindre behov for å fyre, og det fører til lavere etterspørsel. I morgen slippes de ukentlige tallene over oljelagrene fra USA.

Gårsdagens nyhet om at en oljeledning i Nigeria ble utsatt for en eksplosjon har foreløpig ikke påvirket oljeprisen i nevneverdig grad.

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere