NA24.no

(Scanpix)

Bilsalget stuper

Finanskrisen bremser opp salget til de store bilprodusentene.

Kundene sviktet bilprodusentene i oktober. Blant annet falt salget av Fords nye kjøretøy med hele 30,2 prosent i måneden.

NA24 - din næringslivsavis

I oktober solgte Ford 132.838 kjøretøy i USA, i motsetning til 190.195 i samme måned for et år siden. Det var spesielt SUV-ene som merket det store fallet i salget.

Finanskrisen har rokket ved bilsalget ved at tilgangen på bilfinansiering har blitt både vanskeligere og dyrere. I tillegg er forbrukertilliten på lave nivåer samtidig som økonomien er forestående en resesjon.

Den japanske bilprodusenten Toyota hadde også et markant fall i salget. Toyota solgte totalt 152.101 kjøretøy i måneden som gikk; En nedgang på 23 prosent sammenlignet med oktober i fjor.

Honda sitt salg falt 25 prosent i oktober, mens Nissans salg falt 33 prosent.

- Ingen vet hva som vil skje videre. Kredittkrisen begrenser tilgangen til finansiering. Mange, mange mennesker mister jobbene sine, sier Dennis Virag, sjef for Automotive Consulting Group til Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere