Gå til sidens hovedinnhold

Biltema mot 2 mrd. i Norge

Biltema åpnet åtte nye utsalg i 2010 og planlegger åtte nye i 2011.

I 2010 åpnet Biltema åtte nye utsalg i Norge. Og planen er å åpne like mange i 2011. Da vil kjeden ha over 50 utsalg på landsbasis og en omsetning på over 2 milliarder kroner.

- 2010 var et svært godt år for oss. Resultatet før skatt ser ut til å bli 100 millioner kroner, skriver Magne Teigland, daglig leder i Biltema Norge, i en melding.

For Teigland og Biltema defineres et bra år med en netto omsetning ut av butikk ble 2,1 milliarder kroner, noe som tilsvarer en økning på 15,3 prosent sammenlignet året før.

Åtte utsalg
For ti år siden, ved inngangen til 2000, var det åtte Biltema-butikker i Norge. I dag, ti år senere, har antallet steget til 41. Åtte av disse ble etablert i 2010.

- Vi åpnet store varehus i Bodø, Skjetten og Sofiemyr. I tillegg fortsetter vi å rulle ut de mindre utsalgene, som er blitt en stor suksess. Vi åpnet på Hønefoss, Namsos, Fauske, Egersund og Elverum i løpet av året, skriver Teigland.

Mens et «vanlig» Biltema-varehus gjerne er på flere tusen kvadratmeter, er «satellittutsalgene» mindre og sjelden noe særlig mer enn tusen kvadratmeter. Satellittene er gjerne tilknyttet et vanlig varehus og kan bruke det større varehuset som varelager for varer som de selv ikke har inne.

- I tillegg har vi i Skien flyttet til nye større og bedre lokaler i året som gikk. Vi har foretatt en fullstendig ombygging av Biltema i Sandnes. Nå i januar 2011 gjør vi det samme i Trondheim, skriver Biltema-sjefen.

Fremtidige varehus
- I løpet av første kvartal har vi minst fire nye åpninger på plass. De blir i Narvik, Finnsnes, Karmøy og en stor butikk i Mo i Rana. Vi regner også med at vi i første halvår får åpnet ytterligere to utsalg, antakelig i Larvik og Stjørdal, sier Teigland.

Lade i Trondheim er klar for åpning i august. Biltema regner også med å være på plass Kongsvinger i løpet av andre halvår

- Målet for 2011 er en omsetning på 2,6 milliarder, sier Magne Teigland i Biltema.

Les flere saker på NA24

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett