*Nettavisen* Økonomi.

Bingomillionær må i fengsel

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Frank Wallem tilsto bilbedrageriene, men sier Christer Tromsdal var hovedmannen.

Bingomillionær Frank Wallem må sone et halvt års fengsel for bedragerier ved salg av luksusbiler sammen med finansmann og aksjemegler Christer Tromsdal.

Luksusbilene ble solgt til selskaper tilknyttet blant andre den tidligere restauranteieren Bjørn Løvstad og tidligere politimann Sturle Sandnes, som begge har blitt dømt for bedrageri. Løvstad har anket dommen.

Ett års betinget
Wallem tilsto de grove bedrageriene mot låneinstitusjoner, men hevdet i retten at Tromsdal var hovedmannen bak salgene av bilene. Tromsdal selv avviser at han har noe med det å gjøre. Det skriver Finansavisen lørdag.

Wallem fikk ett og et halvt års fengsel, men trenger bare å sone seks måneder. I tillegg må han betale 748.667 kroner i erstatning, og får inndratt 435.000 kroner.

- Vi konstaterer at retten har gitt oss fullt medhold, og er tilfreds med at retten har delt vårt syn på straffeutmålingen og erstatnings- og inndragningsspørsmålet, sier aktor Geir Kavlie i Økokrim ifølge Finansavisen.

- Organisert kriminell virksomhet
- Avgjørelsen viser at det er viktig å få satt en stopper for dette miljøet, som retten beskriver at har et preg av organisert kriminell virksomhet. Handlingene har vært gjort på en utspekulert måte, og derfor vært vanskelige å oppdage, fortsetter han.

Ifølge forsvarer Toril Dale er det usikkert om hennes klient kommer til å anke dommen.

- Vi mener det er uriktig å idømme erstatningsansvar og at de formildende omstendighetene ikke i tilstrekkelig grad er vektlagt, sier hun til Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.