Bionor: - Vellykket fullføring av HIV-forsøk

Bionor Pharma melder om vellykket fullføring av HIV-forsøk. Her Bionor-sjef David Horn Solomon.

Bionor Pharma melder om vellykket fullføring av HIV-forsøk. Her Bionor-sjef David Horn Solomon. Foto: Bionor Pharma

Bioteknologiselskapet mener det er på rett spor for å utvikle en funksjonell kur mot HIV.

21.12.15 09:54

Bioteknologiselskapet Bionor Pharma, som arbeider med å utvikle en vaksine for å kurere HIV, melder om vellykket fullføring av del B av det kliniske forsøket «REDUC».

Gjennom signifikant reduksjon av latent HIV-reservoar og kontroll av virusmengde er det primære målet møtt, skriver Bionor i en børsmelding.

Forsøkets mål var å adressere en av kjerneutfordringene med klinisk styring av HIV-infeksjon, som er at enkelte HIV-infiserte celler forblir skjult i latente reservoarer, opplyser selskapet.

Kombinasjonen av «Vacc-4x» og «romidepsin» klarte å holde nivået av virus i blodet på ikke-målbart eller meget lavt nivå i 15 av17 pasienter, ifølge Bionor.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Bionor mener de siste resultatene bekrefter de positive funnene i en tidligere analyse fra mai i år.

Videre skriver Bionor at resultatene gir grunnlag for videre utvikling av vaksinekandidaten Vacc-4x som en sentral komponent i en funksjonell kur for HIV.

- Jeg er svært fonøyd med de annonserte resultatene i dag. Funnene i REDUC-forsøket formidler et klart og utvetydig budskap om at det er høyst relevant for å ytterligere utvikle kombinasjonen av Vacc-4x og romidepsin i klinisk utvikling, sier Bionor-sjef David Horn Solomon i en kommentar.

Bionor venter å starte det kliniske forsøket «BIOSKILL» når selskapet har sikret finansiering.

- Basert på vårt banebrytende arbeid og robust klinisk erfaring, er jeg overbevist om at det internasjonale, kontrollerte og tilstrekkelig kraftige BIOSKILL-forsøket kan bekrefte rollen til Vacc-4x som en terapeutisk HIV vaksine, og at Bionor er på rett spor for å utvikle en funksjonell kur mot HIV, fortsetter Solomon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.