NA24.no


Bionor Pharma melder om vellykket fullføring av HIV-forsøk. Her Bionor-sjef David Horn Solomon.
Bionor Pharma melder om vellykket fullføring av HIV-forsøk. Her Bionor-sjef David Horn Solomon. Foto: Bionor Pharma

Bionor: - Vellykket fullføring av HIV-forsøk

Sist oppdatert:
Bioteknologiselskapet mener det er på rett spor for å utvikle en funksjonell kur mot HIV.

Bioteknologiselskapet Bionor Pharma, som arbeider med å utvikle en vaksine for å kurere HIV, melder om vellykket fullføring av del B av det kliniske forsøket «REDUC».

Gjennom signifikant reduksjon av latent HIV-reservoar og kontroll av virusmengde er det primære målet møtt, skriver Bionor i en børsmelding.

Forsøkets mål var å adressere en av kjerneutfordringene med klinisk styring av HIV-infeksjon, som er at enkelte HIV-infiserte celler forblir skjult i latente reservoarer, opplyser selskapet.

Kombinasjonen av «Vacc-4x» og «romidepsin» klarte å holde nivået av virus i blodet på ikke-målbart eller meget lavt nivå i 15 av17 pasienter, ifølge Bionor.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Bionor mener de siste resultatene bekrefter de positive funnene i en tidligere analyse fra mai i år.

Videre skriver Bionor at resultatene gir grunnlag for videre utvikling av vaksinekandidaten Vacc-4x som en sentral komponent i en funksjonell kur for HIV.

- Jeg er svært fonøyd med de annonserte resultatene i dag. Funnene i REDUC-forsøket formidler et klart og utvetydig budskap om at det er høyst relevant for å ytterligere utvikle kombinasjonen av Vacc-4x og romidepsin i klinisk utvikling, sier Bionor-sjef David Horn Solomon i en kommentar.

Bionor venter å starte det kliniske forsøket «BIOSKILL» når selskapet har sikret finansiering.

- Basert på vårt banebrytende arbeid og robust klinisk erfaring, er jeg overbevist om at det internasjonale, kontrollerte og tilstrekkelig kraftige BIOSKILL-forsøket kan bekrefte rollen til Vacc-4x som en terapeutisk HIV vaksine, og at Bionor er på rett spor for å utvikle en funksjonell kur mot HIV, fortsetter Solomon.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere