NA24.no

Bjellesauenes milliardsluk

Sist oppdatert:
Selv om de er mektige, steinrike og sett opp til har de på en uke «tapt» milliarder på børsen.

Følg børsen her

Siden forrige mandag har Oslo Børs falt med 7,5 prosent og med det har flere milliarder kroner blitt radert bort. Noen av børsens største og mest profilerte aktører er blant de som har tapt mest på den korte uken.

NA24 - din næringslivsavis

Røkke eier 66,66 prosent i Aker. Selskapet har fått hard medfart på børsen siden forrige mandag med et fall på 9,2 prosent. På den korte uken har Røkkes aksjeportefølje blitt hele 1,76 milliarder kroner mindre verdt.

LES BØRSKOMMENTAREN: Real blåmandag

Tap i flere sektorer
Fred. Olsen har fått en halv milliard kroner av sine aksjeverdier i Ganger Rolf og Bonheur skåret bort på den korte tiden.

Jens Ulltveit-Moe er en annen gammel traver som har fått merke at det svinger fort på børsen. Selv om porteføljen hans i Odim er opp har Ulltveit-Moe sine verdier i 36512550 Petroleum Geo-Services at aksjeverdiene har blitt redusert med 419 millioner kroner.

LES OGSÅ: Frykter nye karameller

Mediesjefen Tinius Nagell-Erichsens eiendeler i konsernet Schibsted har blitt redusert med hele 352 millioner kroner i den samme perioden.

Olav Thon har gjennom eiendelene i Olav Thon Eiendomsselskap fått 455 millioner kroner barbert bort fra aksjeverdiene.

To storkarer
Men aller hardest av de norske kjendisinvestorene har det gått utover ulven selv. John Fredriksen sine verdier i henholdsvis Frontline, Golden Ocean Group, Seadrill, Aktiv Kapital, Marine Harvest og Golar har til sammen blitt redusert med hele 3,3 milliarder siden forrige mandag.

Stein Erik Hagens største investering på Oslo Børs er Orkla. Hans 20 prosent i selskapet har også blitt kraftig barbert. Her har over 1,7 milliarder kroner forsvunnet bort på den korte veien.

Både Hagen og Fredriksen sine aksjeporteføljer har nytt godt av de siste årenes kraftige børsfremgang, men samlet har disse to «tapt» over fem milliarder kroner på en uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere