NA24.no

Bjerke varsler kraftig oppbremsing av norsk økonomi

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
DNB-sjef Rune Bjerke tror norsk økonomi vil gå fra full gass til halv fart.

- Den lavere veksten kan veldig fort komme til å bite seg fast over en lengre periode, sier han til Dagens Næringsliv (DN) ifølge NTB.

Han antyder at det kan være snakk om tre år med lavere vekst og større usikkerhet.

- Vi ser at veksten gradvis flater ut i olje- og boliginvesteringer, samtidig som veksten i samlet sysselsetting flater ut. Vi tror derfor at farten i norsk økonomi vil avta i forhold til det vi har vært vant til de siste årene, sier DNB-sjefen til avisen.

Banken tror Norges bruttonasjonalprodukt, et mål på verdiskapningen her til lands, vil vokse med rundt to prosent. Den veksten er svakere enn den burde være, mener Bjerke.

- Norges Bank har dratt ned sitt vekstanslag for 2013, det er usikkerhet om stimuleringstiltak i USA og omstillingen i Kina, og mange av de positive impulsene som ble spådd, er uteblitt, er punkter Bjerke trekker fram for å forklare hvorfor han tror veksten vil dabbe av.

- Vi tror på en økning i arbeidsledigheten, og er det noe norsk økonomi ikke trenger nå, er det innstramming og nedkjøling, sier DNB-sjefen og advarer mot å skrive ut «for mye medisin og feil medisin».

- Vi er ikke langt unna det punktet hvor økonomien vil ha behov for stimulanser igjen – ikke det motsatte. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere