- Jeg kan bekrefte at Ryanair har vist interesse for Norwegian og at jeg tok det opp med styret, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i et intervju med Reuters.

Aksjen stiger på børsen etter at Kjos' uttalelse ble kjent. Aksjen var på det meste opp ti prosent, men falt deretter tilbake og er nå opp over to prosent.

Ryanair har sagt at de ikke vil kommentere uttalelsen, ettersom de ikke kommenterer rykter og spekulasjoner.

En separat kilde sier til Reuters at Ryanair i fjor gjorde et forsøk på å kjøpe 20 prosent av Norwegian. Hvorvidt det er denne interessen Kjos viser til, er uklart.

Ryanair-sjef Michael O'Leary sa uansett på kvartalspresentasjonen til Ryanair så sent som mandag at de ikke var aktuelt for dem å by på Norwegian.

- Det kommer utvilsomt til å dukke opp oppkjøpsmuligheter fremover, men vi vil ikke by på Norwegian eller Lufthansa, sa O'Leary da.

Les også: Ryanair vil ikke satse i Norge

Norwegian har steget kraftig på børsen de siste to månedene etter at det ble kjent at British Airways-eier IAG er interessert i å kjøpe Norwegian.

Norwegian har tidligere avvist to bud fra International Airlines Group (IAG). Tidligere denne uka steg børsen etter rykter om enda et bud fra IAG.

Det er ellers usikkert om andre flyselskaper vil kaste seg på i kampen. Norwegian har imidlertid sagt at det har vært flere interessenter i lavprisselskapet.

Les også: Flere er interessert i Norwegian - aksjen mot nye høyder