Gå til sidens hovedinnhold

Sendte ti millioner hit og dit

Ny rekord for Norwegian.

For tredje måned på rad kan flyselskapet Norwegian notere over én million passasjerer på selskapets 180 ruter.

Totalt var det 194.176 flere passasjerer som benyttet flyselskapet enn i samme måned i fjor. Det tilsvarer en økning på 24 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Kabinfaktoren falt med ett prosentpoeng til 77 prosent, mens kapasiteten økte med 18 prosent. Den totale passasjertrafikken fikk en økning med 17 prosent.

- Inspirerende
- For tredje måned på rad har over en million passasjerer valgt å reise med Norwegian. Det er veldig inspirerende å se at vi blir så godt mottatt i markedet som disse septembertallene viser. Det er derfor ekstra hyggelig at vi i september har kunnet tilby våre passasjerer billigere billetter sammenlignet med i fjor på grunn av lavere oljepris, sier adm. direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

- September var også første hele driftsmåned til både Molde og Haugesund, vi gleder oss ekstra over at mottakelsen har vært over all forventning begge steder, sier Kjos.

10 millioner passasjerer
Norwegian sier at yielden falt med fire prosent til 0,68 kroner. Selskapet skriver at fallet i yield er relatert til fjerningen av drivstoffavgiften som i fjor var innført for å motvirke de økte drivstoffprisene.

Norwegian har fra og med oktober i fjor til og med september i år fløyet over 10 millioner passasjerer. Selskapet opererte 99,9 prosent av de planlagte flyvningene i september, hvorav 87,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken