Bjørn Rune Gjelstens Sport 1 kjøper sportskjeden Löplabbet.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Sport 1 overtar 95 prosent av aksjene i Löblabbet, men vil ikke si hva de betaler for joggeskospesialisten.

- Löplabbet er uten tvil Norges desidert beste på å finne de riktige løpeskoene til løpere med ulike behov, og vi er glade for at Löplabbet blir en del av Sport 1, sier Bjørn Rune Gjelsten, styreleder og hovedaksjonær i Sport 1 Gruppen, i en pressemelding.

Löplabbet startet som en franchise av en svensk kjede i 1987, men i idag helnorsk, med 14 butikker spredt omkring i Norge, primært i og rundt de største byene.

Tredje størst

Gjelsten eier 85 prosent av Sport 1, gjennom Gjelsten Holding.

- Sport 1 kan bidra til å styrke Löplabbets markedsposisjon og bli enda mer effektive på drift av butikker, sier Gjelsten.

Sport 1 er Norges tredje største sportskjede med en omsetning på 1,2 milliarder kroner, bak XXL og Gresvig (G-sport, G-Max og Intersport).

Kjeden kjøpte Anton Sport for tre år siden.

Les også: Kjempenedtur for G-sport - XXL suser forbi

Fornøyd

Sport 1s daglig leder Ole-Henrik Skirstad sier seg svært fornøyd med oppkjøpet.

- Vi mener Löplabbet passer bra inn i fagsportkjeden Sport 1, sier Sport 1s daglig leder Ole-Henrik Skirstad til Nettavisen, som understreker at Löplabbet skal fortsette som i dag.

- Jeg tror ikke kundene vil merke noen forskjell, men jeg tror vi kan bidra til å utvilkle dem på et positiv måte, spesielt med tanke på butikkdrift og logistikk. Samtidig har de en kompetanse som de kan bidra med inn i Sport 1-kjeden, sier Skirstad.

- Löplabbet vil fortsatt fokusere på å utvikle løpesegmentet og introdusere nye løpetrender og produkter i det norske markedet, og derigjennom gi løpere det riktige utstyret – uansett ambisjoner og treningsnivå, sier Löplabbet-sjef Tor Fauske i en melding.

Löplabbet er ifølge meldingen Norges ledende spesialistkjede for løpesko og løperelatert utstyr, med 14 butikker i Oslo-området, Sør-Norge, Vestlandet og Midt-Norge. De omsetter for rundt 110 millioner kroner.

Sport 1 består av rundt 200 butikker over hele Norge og omsetter for cirka 2,8 milliarder kroner til forbruker.