*Nettavisen* Økonomi.

Bjørndalen lokkedue i boligparadis

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Skiskytterstjernen Ole Einar Bjørndalen skal lokke norske boligkjøpere til skatteparadis i Karibia. I kulissene lurer bedrageridømte Torgeir Stensruds nye nettverk.

29.10.06 11:50

I Hamilton Estates i skatteparadiset Nevis i Karibia bruker eiendomsutviklere Ole Einar Bjørndalens navn for alt hva det er verdt, skriver Dagbladet. Stedet er paradiset for nordmenn som vil kjøpe en ferieleilighet i Karibia. På Hamilton Estates har Ole Einar Bjørndalen og kona Natalie Santer kjøpt en av de mest luksuriøse leilighetene. I en artikkel i bladet "Bolig i utlandet" snakker Bjørndalen varmt om investeringsmulighetene i boligprosjektet på Nevis.

Konkursryttere

De som driver og eier eiendomsprosjektene har en historie med konkurser og økonomisk kaos bak seg i Norge, skriver Dagbladet. En nøkkelperson i kulissene har tilknytning til det nye nettverket til den tidligere Finance Credit-kongen Torgeir Stensrud.

- Å selge til en så berømt og suksessrik idrettsmann som Ole Einar Bjørndalen, vil hjelpe til med å markedsføre senteret, sier nordmannen Jørn Eivik, en av hovedpersonene bak prosjektet. Inntil nylig hadde Eivik konkurskarantene i Norge. Han samarbeider blant andsre med pyramidedronningen Elena Jørgensen. Ifølge Dagbladet er hun en sentral samarbeidspartner for bedrageridømte Torgeir Stensrud på Hønefoss.

Eivik hevder overfor avisa at Bjørndalen ikke har betalt sin leilighet med penger: - Han har betalt i form av arbeid. Det er verdien av navnet hans som er hans kapital, sier Eivik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.