NA24.no

Bjørn Dæhlie har saltet ned 33,4 millioner

(NTB Scanpix)
Se hvor mye skihelten er god for.

Bjørn Dæhlies investeringsselskap har gjentatte ganger tilegnet seg høye gevinster gjennom strategiske aksjevalg.

Til tross for at skikongen fortsatt tjener gode penger gjennom sitt aksjeselskap, Sisa Invest, vitner årsregnskapet om at selskapet går i et noe tråere spor om dagen.

238 millioner i egenkapital
Årsregnskapet viser at inntekten for aksjeselskapet var på drøye 480.000 kroner i 2012, noe som er en nedgang fra drøye 800.000 kroner året før.

Driftsresultatet, endte etter fratrekk av lønnskostnader, avskrivninger og diverse andre driftskostnader på minussiden, med drøye 1,6 millioner kroner. Dette er allikevel opp fra året før da dette røde tallet var på i overkant av 1,9 millioner kroner.

Finansinntekter på over 11 millioner kroner bidro imidlertid til å gjøre årsresultatet til hyggelig lesning. Dette endte på i underkant av 7,3 millioner kroner. Sammenligner man 2012-tallene med gullåret 2006 kommer det allikevel tydelig fram at lønnsomheten i selskapet har gått drastisk ned. For seks år siden hadde nemlig Sisa Invest AS et overskudd på 96,7 millioner kroner, mens det i 2007 endte på 58,9 millioner kroner.

Egenkapitalen har imidlertid vokst de siste årene. Dæhlis selskap sitter med i underkant av 238 millioner kroner i egenkapital, hvorav drøye 33,4 av dette er bankinnskudd.

Sisa Invest har to ansatte. Dæhlie er styreleder i selskapet og tok ut i overkant av 460.000 kroner i lønn og annen godtgjørelse.

Investeringer
Foruten inntekter fra salg av eget klesmerke, bygger Sisa Invest AS hytter i Norge og Sverige, og har en rekke andre eiendomsfirmaer og investeringsselskaper under sin paraply.

Dæhlis hovedselskap har fire heleide døtre (Eidsvoll Jernbanehotell AS, Dæhli-Stugan AB, Dæhli Hyttene AS og Eidsvoll Stasjon AS), i tillegg til datterselskapet Vify AS, hvor Sisa Invest AS har en eierandel på 50 prosent.

Det har ikke lykkes Nettavisen NA24 å komme i kontakt med Bjørn Dæhlie torsdag formiddag for kommentar i saken.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere