NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Bjørn Kjos, Norwegian Air Shuttle
Bjørn Kjos, Norwegian Air Shuttle Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Bjørn Kjos bytter tilholdssted

Sist oppdatert:
Følger etter Braathens.

Den 1. april flytter Norwegian til Oksenøyveien 3, det tidligere det tidligere «Braathensbygget».

- Dette er hensiktsmessige lokaler og vi får leie bygget til markedsmessig gode betingelser. Norwegians styre har lagt vekt på at flyselskapet skal investere i fly og ikke i eiendom. Derfor inngår vi en langsiktig leiekontakt, sier styremedlem Ola Krohn-Fagervoll i Norwegian, i en melding.

- Leieavtalen kommer i stand etter at HBK Invest AS har inngått avtale med Norwegian Property Holding AS om kjøp av eierselskapet Fornebu Næringseiendom 1 AS. Ettersom HBK Invest AS er aksjonær i Norwegian har styret valgt å innhente to uavhengige vurderinger av leiekontrakten. Disse vurderingene konkluderer med at leiekontakten og det avtalte leienivå er på vanlige markedsmessige betingelser. Norwegian har i tillegg fått en opsjon, dersom selskapets generalforsamling i mai ønsker det, til å kjøpe eiendommen basert på den samme eiendomsverdi HBK Invest AS har avtalt i sin kjøpekontrakt, sier Krohn-Fagervoll.

Selskapet HBK Invest, hvor Bjørn Kjos eier 90 prosent og hans makker Bjørn H. Kise eier 10 prosent, har nesten 9,5 millioner aksjer i Norwegian, tilsvarende 27,77 prosent av selskapet.

Leiekontrakten er behandlet i Norwegians styre. Styreleder Bjørn Kise og administrerende direktør Bjørn Kjos, som begge har eierinteresser i HBK Invest AS, har fratrådt ved behandlingen av saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere