NA24.no

Bjørnstad klar for PGA-touren

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
- Henrik Bjørnstad har ikke sagt noe. Han er bare fryktelig, fryktelig lettet over å være på USA-touren, sier Jan-Erik Aalbu.

Etter en nervepirrende runde mandag kveld, der Bjørnstad gikk de siste 18 hullene på banens par, kom han seg inn blant de 30 beste i kvalifiseringen.

Det betyr at han er klar for PGA-touren, det gjeveste selskapet en golfspiller kan være i. Henrik er der som første nordmann i historien, og han skal neste sesong bryne nebb med verdensstjerner som Tiger Woods, Vijay Singh, Jim Furyk, Retief Goosen, Ernie Els og Phil Mickelson.

- Henrik skal nå ut og måle krefter med verdens mest profilerte idrettsmann, uke etter uke. Jeg håper og tror at det norske folk skjønner hvilken divisjon det setter ham i, og hvilken prestasjon dette er, sier sportssjef i Norges Golfforbund Jan-Erik Aalbu.

-99,9 prosent av golfwisserne mente han var skrullete som ga opp Europakvalet for å satse i USA. Henrik selv har vært full av selvtillit og helt rolig, i hvert fall utad. Og han viste alle at de har tatt feil.

- Hvordan har denne forvandlingen skje?

- Da jeg tok over som sportssjef hadde Henrik lagt opp. Han var snekker. Jeg tok et møte med ham for vi visste alle at han var Norges beste spiller, men han var lei. Jeg fortalte hva vi aktet å gjøre med Team Norway og han ble med.

Kanal 24-intervju: - For sju måneder siden var han snekker!

- Det eneste problemet var at Henrik hadde reist for mye alene. Han holdt på å kaste opp hver gang han kom på Gardermoen og skulle ut i noe han ikke trodde på. Hvis det er noe vi er gode på i Norge er det organisering. Det å bygge solide støtteapparat enten det er kombinert, hopp eller alpint. Det skal vi ha i golf og og det har gjort underverker med Henrik.

- Hva har imponert deg mest.

- Hvordan han har utstrålt selvtillit og trygghet hele veien. Jeg vet ikke om det har vært en fasade, men det har virket.

- Hvordan var det å se på?

- For at folk skal forstå det: Norge har spilt seg fram til semifinale i fotball-VM og det blir straffespark. Og den varer i seks timer.

- Hvor god kan han bli?

- Som Darren Webster Clark på Miklagard sier: Det er ingenting i veien for at han kan bli blant verdens tretti beste golfere.

I så fall kan han fort også bli en av Norges tretti rikeste ungdommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere