NA24.no

Bjørnstad stiger i gradene

Sist oppdatert:
Forlater meglerbordet og må nå befinne seg bak kinesiske murer.

Ståle Bjørnstad blir nå ny leder for corporate finance i Handelsbanken Capital Markets i Norge. Han overtar etter Tore Hopen og har frem til nå vært leder for aksjehandel i Handelsbanken i Norge.

NA24 – din næringslivsavis

Bjørnstad har langt fartstid bak seg og kom fra rollen som meglersjef i DnB Nor Markets i 2007. Tidligere har han også vært analytiker i Alfred Berg. Dette er første gang han skal på andre siden av de kinesiske murene, men mener selv at han har rimelig god oversikt over hva jobben vil gå ut på. Handelsbanken startet et storoffensiv i 2007 og har siden rukket å bli fjerde største meglerhus på Oslo Børs.

Skal vokse
I tiden fremover vil de satse mer på å kapre corporateoppdrag. Medregnet Bjørnstad er de 12 personer på avdelingen. I tillegg til å corporate finance i Norge skal han koordinere Handelsbanken Capital Markets samlede tilbud i Norge.

– Vil skal vokse videre i Norge og Norden. Vi er en nordisk corporate-avdeling og har fått en bra divisjon på aksjer. Vi skal fortsette veksten der og skal også vokse på corporatesiden, sier Bjørnstad til NA24.

Siden de har et nordisk fokus vil de ikke peke ut noen spesielle sektorer de skal ta, men vil naturlig nok være involvert i olje- og energisektoren siden de holder til i Norge.

– Vi har ikke noen spesiell fokus på sektorer. Vi er nordiske og fokuserer på norske selskaper og selskaper som trenger råd i Norden, sier den nye corporatesjefen.

Ser positivt på utviklingen
Han ser positivt på utviklingen og har tro på at det vil bli mer å gjøre for meglerhusene. Det inkluderer Handelsbanken.

– I Norge har vi hatt bedre aktivitetsnivå i år enn i fjor, og selv om vi ikke har vært så synlige i Norge har vi vært relativt aktive på den nordiske profilen. Vi har et positivt syn på aksjemarkedet og tror at den generelle aktiviteten i markedet vil ta seg oppover. Det vil også gi flere corporate oppdrag, forteller Bjørnstad til NA24.

– Vi skal styrke vår posisjon innen corporate finance betydelig i Norge. Handelsbanken Capital Markets er blitt en av de ledende innen aksjer og renter. Vår ambisjon er å bli blant Norges absolutt ledende også innen corporate finance, kommenterer Per-Olof Bergström i en pressemelding.

Han er sjef for corporate finance i Handelsbanken Capital Markets.

Jørn Kjørsvik og Ole Haugnes skal nå ta over Bjørnstads rolle som leder for aksjer i Handelsbanken Norge.

Starter for seg selv
Tore Hopen etablerer egen virksomhet i Vestfold, og forlater dermed Handelsbanken.

– Etter å ha pendlet fra Tønsberg til Oslo i ni år er tiden inne for å ta mer hensyn til hjemmesituasjonen. Derfor avslutter jeg nå en svært givende periode i Handelsbanken. Jeg har ambisjon om å være en aktiv bidragsyter i videreutviklingen av en region med stort vekstpotensial, kommenterer Tore Hopen i pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere