NA24.no

Bjørnøy skapte sjokkbølger

Sist oppdatert:
Norske oljetopper reagerer sterkt på at Helen Bjørnøy vurderer å stoppe oljeproduksjon på Goliat-feltet.

Oljeminister Odd Roger Enoksen (Sp) og miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) har uttalt at det ikke ligger noen selvfølge i at det italienske operatørselskapet Eni får bygge ut Goliat-feltet i Barentshavet.

Fredag skrev VG at Bjørnøy planlegger å stoppe hele Goliat.

- Slike signaler sender sjokkbølger inn i Enis hovedkvarter i Milano, sier oljedirektør Gunnar Berge i Oljedirektoratet til Dagens Næringsliv.

Administrerende direktør Per Terje Vold i Oljeindustriens Landsforening lurer på hvem som vil investere millioner og milliarder på norsk sokkel dersom de ikke får lov til å bygge ut drivverdige funn.

- Det er godt kjent for alle som opererer offshore at enhver aktivitet skal godkjennes av miljømyndighetene. Ingen kan ta det som en selvfølge å få ja, sier statssekretær Henriette Westhrin (SV) i miljøverndepartementet. Hun understreker at Goliat ligger i et spesielt sårbart område.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere