NA24.no

Bjurstrøm stanser streiken

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Sykepleierkonflikten løses ved tvungen lønnsnemnd.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) opplyser at hun stanser sykepleierstreiken med tvungen lønnsnemnd. Statsråden bruker dermed sin rett til å gripe inn i en streik dersom den er faretruende for liv og helse.

- Utslagsgivende for regjeringen er vurderingen fra Helsetilsynet om at det nå er fare for liv og helse, sier statsråden i en pressemelding.

Fredag ble pasienthotellet på Haukeland sykehus i Bergen varslet stengt som følge av streiken.

- Uhørt at regjeringen griper inn
- Det er særlig denne stengingen, samt situasjonen på Lambertseter sykehjem, der legevakten måtte rykke ut til en alvorlig syk pasient, som har fått Helsetilsynet til å trekke denne konklusjonen, står det i pressemeldingen fra Arbeidsdepartementet.

Norsk Sykepleierforbund reagerer på at regjeringen griper inn.

- Det er uhørt at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd i en lovlig streik som handler om å gi sykepleiere rettigheter på linje med det vi har i det øvrige private og i det offentlige, uttaler Lisbeth Normann, leder av Norsk Sykepleierforbund, i en pressemelding.

Hun er oppgitt over at regjeringen griper inn i streiken etter at NHO Service truet med å stenge Haukeland sykehotell.

Innkalte til hastemøte
Bjurstrøm innkalte NHO Service og Norsk Sykepleierforbund (NSF) til hastemøte om streiken fredag ettermiddag.

Ifølge VG skal NHO Service på forhånd ha bedt myndighetene om å gripe inn med tvungen lønnsnemnd.

Konflikten mellom NSF og NHO Service har pågått siden 26.januar. Partene strides om tariffavtale, i tillegg til høyere minstelønn og normale velferdsordninger.

Streiken omfatter rundt 300 sykepleiere i private institusjoner som utfører arbeid for kommunene. NSF krever at sykepleiere får en tariffavtale på linjne med sykepleiere i offentlig og annen privat sektor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere