NA24.no

Blåblå velgere sier ja til mer skatt for å få mer velferd


Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) (t.v.) under fremleggelsen av statsbudsjettet 2016 i Stortinget.
Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) (t.v.) under fremleggelsen av statsbudsjettet 2016 i Stortinget. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Et flertall av Høyre og Fremskrittspartiets velgere sier ja til å betale mer skatt, dersom det betyr at de også får mer velferd, viser en ny meningsmåling.

I alt 62 prosent av høyrevelgerne er for mer skatt, mens 56 prosent av Frp-velgerne er for det samme, dersom det betyr mer penger til sentrale velferdsoppgaver som sykehus og eldreomsorg, skriver Klassekampen.

Det viser målingen, som er utført av Ipsos på oppdrag fra tankesmia Manifest. Samlet for alle type velgere sier sju av ti at de er villige til å betale mer skatt for mer velferd.

Stortingsrepresentant for Høyre, Henrik Åsheim, er ikke overbevist om at hans parti er i utakt med velgerne.

– Spørsmålet forutsetter at velferdsstaten drives optimalt i dag. Det mener jeg vi har bevist at ikke er sant. Vi kan drive på en bedre måte og blant annet bruke private sykehus til å behandle flere, så vi får ned køende uten å øke skattetrykket, sier han.

Hans Andreas Limi fra Fremskrittspartiet tolker resultatene som et uttrykk for hva velgerne vil prioritere.

– Hvis man vet at en krone ekstra skatt går til disse områdene, er man villig til å betale det. Men vi vet at virkeligheten er en annen, sier han til avisen.

Høyre- og Frp-regjeringen har sammen med støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti fjernet arveavgiften og kuttet i formuesskatten.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere