NA24.no

Bladhorer i badekåpe

Sist oppdatert:
Å betale for å se Carl Ivar og Eli Hagen i badekåpe sier det meste om vår tid.

(NA24 - KOMMENTAR): Leserne slapp unna med noen tiere da Se og Hør flesket til med hva de selv kalte «en ekte hjemme hos-reportasje» om ekteparet Hagen. Men bladet selv har trolig bladd opp et langt høyere beløp.

Den fortsatt angrende og tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs stipulerte det slik overfor NA24 Propaganda:

- Han har minst fått 100.000 kroner, trolig har han fått det dobbelte. Hundre tusen smekk til hver, hvis ekteparet deler rettferdig. Riktig god jul til Eli og Carl Ivar, med andre ord.

At en av Stortingets presidenter har så dårlig smak og utviser så manglende vurderingsevne er vel heller ikke det største problemet. Folkevalgte trenger ikke være fritatt for å være klovn. Det er verre at pressefamilien tror at den kan holde Se og Hør sånn noenlunde edru ved sin «hovedregel» om å ikke betale kilder. Det er nettopp det fikenbladet kynikerne i Se og Hørs redaksjon trenger.

Dag Solberg kommenterer Se og Hørs oppslag med ekteparet Hagen i badekåpe.
Dag Solberg kommenterer Se og Hørs oppslag med ekteparet Hagen i badekåpe.

- Jeg ser ingen grunn til at Se og Hør skal fravike hovedregelen om betaling, sa presseforbundets generalsekretær, Per Edgar Kokkvold, fortsatt til NA24 Propaganda. God jul til ham, også, selvsagt. Vi får håpe nissen har tid til å stikke innom ham. De bor jo begge i Drøbak.

Kjekt å ha
Se og Hørs nyslåtte sjefredaktør, Harald Haave, har helt sikkert en god jul. For han synes fortsatt det er kjekt å betale for bruk av kjendisers tid og kan på ingen måte se at endringene i Vær Varsom-plakaten hindrer bladet i å åpne lommeboka. Haave er ikke dummere enn at han skjønner at det våset han setter på trykk må pakkes inn i litt samfunnsmessig viktighet.

De fleste aller fleste trodde på Håvard Melnæs da han lutret sin sjel ved å tilstå alt det gale han hadde gjort og dessuten fortalte om Se og Hørs journalistiske metoder. I hvert fall vi som har vært pressefolk en stund. Vi har i alle år visst at Se og Hør drev betalingsjournalistikk. Beløp og summer og den slags hadde vi aldri presis peil på, men jeg vet i hvert fall om minst to skuespillerskilsmisser som forårsaket bruk av sjekkheftet.

Komikk
Det ble derfor noe komisk over høringen Norsk Presseforbund holdt etter Melnæs’ boktrykte sannhetsbehov. «Nå skal vi ta Se og Hør, dere» syntes å være mottoet. Men det kom selvsagt ingen kjendiser ut av skapet for å fortelle at de hadde fått penger av kjendisbladet. Hvorfor skulle de det? Selv kjendiser er i stand til å dra en enkel kost-nytteanalyse.

I stedet endte det opp med at avisredaktører herfra og derfra kunne si at de ikke utbetaler annet enn tipshonorar og Flax-lodd. Og en regel om i all hovedsak å ikke betale kildene.

Noe Se og Hør og Harald Haave ikke bryr seg bæret om. Jeg vet ikke om han kjenner Dario Fos elleville teaterstykke «Vi betaler ikke». Det spiller mindre rolle. Fortsatt er det stor forskjell på italienske komedieforfattere og norske ukebladredaktører.

Dag Solberger frilansjournalist og spaltist i NA24 Propaganda.

Les flere kommentarer fra NA24 her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere