NA24.no

Blandet børsdag i Asia

Sist oppdatert:
Det har vært en blandet børsdag på de tonenangivende børsene i Asia.

I Japan stiger Nikkei 225 for fjerde dag på rad. Etter å ha vært i minus tidligere på dagen, endte indeksen tilslutt opp 0,6 prosent.

NA24 – din næringslivsavis

Finansaksjene falt etter at den amerikanske investertingsbanken Merrill Lynch i går la frem tredje kvartalsresultat med tap etter ytterligere subprimenedskrivninger. Aksjene i Mizuho Financial falt 2,1 prosent i Tokyo.

- Investorer ser etter grunner til å kjøpe, men det dukker stadig opp flere grunner til å selge, sier Leslie Phang ved Schroeders i Singapore til Bloomberg News.

Astellas Pharma, som er Japans nest største legemiddelselskap, falt 3,8 prosent etter at den amerikankse legemiddelgiganten Pfizer i går la frem tall noe under markedets forventninger.

Rio Tinto falt 3,6 prosent etter at avisen Sydney Morning Herald skrev at gruvekjempen BHP Billiton trolig ikke kommer til å øke sitt bud på selskapet.

Bilprodusentene i Japan stiger etter at svakere yen gjør investorene sikrere på at eksportselskapenes inntjening skal holde seg oppe.

Dystre Kina-børser
I Kina er derimot stemningen ganske elendig. Denne uken har aksjemarkedene falt kraftig som følge av bekymringer om at myndighetenes forsøk på å stagge den sterke veksten i Kinas økonomi skal gå ut over inntjeningen til selskapene.

CSI300-indeksen som følger yuan-noterte A-aksjer på Kinas to børser faller 3,3 prosent, og uken som helhet forteller om dystre 12 prosent ned. Det er den kraftigste nedgangen siden indeksen ble introdusert i april 2005, ifølge Bloomberg News.

Den sammenveide regionindeksen MSCI endte opp 0,4 prosent.

Nøkkeltall i Asia kl. 09.00: NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix: + 0,83%
Japans Nikkei 225: +0,58%
Hongkongs Hang Seng: - 0,37%
Kinas CSI 300: - 3,97%
Kinas Shanghai Composite: - 3,97%
Taiwans Taiex: - 0,18%
Sør-Koreas Kospi:+ 0,18%
Singapores Strait Times Index

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere