NA24.no

Blandet fra DOF

Offshorerederiet leverer likevel bedre på driften.

DOF fikk et tap før skatt på 324,8 millioner kroner i fjerde kvartal 2008. Underskuddet kommer etter at de har store urealisert valutatap etter at dollaren har styrket seg mot den norske kronen og den brasilianske real.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

I fjerde kvartal 2007 havnet resultat før skatt på med et overskudd på 64,8 millioner kroner. Grunnet tilbakeføring av skatt i forbindelse med miljøfond for rederiselskaper ble nettoresultatet på minus 37,6 millioner kroner i fjerde kvartal 2008 mot minus 304,8 millioner kroner i fjerde kvartal 2007.

Driftsresultatet økte til 265,3 millioner fra 178,8 millioner kroner. Før avskrivninger (EBITDA) økte driftsresultatet til 477,8 millioner kroner fra 343,2 millioner kroner. Driftsinntektene steg til 1.271 millioner kroner fra 953,1 millioner kroner.

For 2009 er kontraktsdekningen for den totale flåten på 87 prosent, og for 2010 er dekningen 78 prosent. Ved utgangen av kvartalet er ordrereserven på 17,8 milliarder kroner, og hoveddelen av flåten er på lange kontrakter.

Spotmarkedet i Nordsjøen har så langt i 2009 vært svakt, skriver DOF i sin resultatpresentasjon. Selskapet har ankerhåndteringsfartøyet «Skandi Møgster» i spotmarkedet, men vil i løpet av andre kvartal på en langtidskontrakt med OGX i Brasil.«Skandi Waveney» vil gå i spotmarkedet etter at kontrakten med Marathon Norge avsluttes i 2009 og frem til en ny avtale starter i fjerde kvartal 2009.

På grunn av ombygging til et ROV-fartøy vil skipet «Skandi Chieftain« vil være uten inntekter i første kvartal.

Subseaflåten er mer eksponert mot kortsiktige svingninger og fartøyet «Geosea» har vært uten inntekter i januar.

- For første kvartal forventes imidlertid et svakt resultat fra DOFSUB. For andre kvartal forventer selskapet et tilfredsstillende resultat i DOFSUB, skriver DOF.

Et vanskelig finansmarked har medført at refinansiering, finansiering av nybygg og nye prosjekter er mer krevende enn før. Selskapet har sikret langsiktig finansiering av nybygg som kommer til levering i 2009.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere