*Nettavisen* Økonomi.

Blandet fra Tandberg-konkurrent

Amerikanske Polycom leverte over konsensus, men guider ned for første kvartal.

Det amerikanske selskapet Polycom dominerer markedet for avanserte videokonferanseløsninger sammen med Tandberg ASA, og la sent onsdag kveld frem tallene for fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

De viste driftsinntekter på 263 millioner dollar, som var flat i forhold til samme periode et år tidligere. Nettoresultatet endte på 25,7 millioner dollar, eller 30 cent per aksje inkludert ekstraordinære poster. I samme periode i 2007 endte resultatet på 22,8 millioner dollar.

Juster resultat per aksje lød på 42 cent, som var 2 cent over konsensus blant analytikerne.

Utsiktene for første kvartal ligger derimot i underkant av markedets forventninger. Polycom varsler at de forventer fall i marginene fra fjerde til første kvartal. Dette begrunner selskapet med at kundene har utsatt investeringsbeslutninger, noe som vil gi fall i salget i første kvartal.

Basert på utsiktene forventer Polycom nå driftsinntekter på 229 til 239 millioner dollar i første kvartal, mens marginfallet er ventet å være på 1 prosentpoeng. Analytikerne ligger i følge estimater fra Thomson Reuters på 247 millioner dollar i omsetning for første kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.