NA24.no

Blandet på asias børser mandag


Lyspunkter mandag er børsene i Shenzhen, Seoul og Taipei. Her er hovedindeksene i skrivende stund i pluss med henholdvis 0,74%, 0,27% og 0,40%.
Lyspunkter mandag er børsene i Shenzhen, Seoul og Taipei. Her er hovedindeksene i skrivende stund i pluss med henholdvis 0,74%, 0,27% og 0,40%. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Børsen i Tokyo faller markert mandag, men stiger i Seoul og Taipei.

Røde tall preger utviklingen for asias hovedindekser mandag. I Tokyo er Nikkei 225 ned 1,96 % én time før stengetid mandag klokken 15 lokal tid.

Hong Kongs Hang Seng er på samme tid ned 0,62% og Shanghai Composite er ned 0,32%.

Det er også nedgang i Singapore der Straits Times-indeksen er i minus 1,33% fire timer før stengetid.

Lyspunkter mandag er børsene i Shenzhen, Seoul og Taipei. Her er hovedindeksene i skrivende stund i pluss med henholdvis 0,74%, 0,27% og 0,40%.

Nye tall sluppet mandag viser at det finnes lyspunkter for kinesisk økonomi.

- Den siste innkjøpssjefindeksen (PMI) Caixin antyder at tiltakene fra sentralbanken begynner å virke og at økonomien er i ferd med å stabilisere seg, konstaterer senioanalytiker i Nordea Markets Singapore Amy Y. Zhuang overfor Nettavisen NA24 mandag morgen.

Analytiker Kjetil Olsen i Nordea Markets har følgende kommentar:

- PMI-tallene fra Kina som kom på søndag, indikerer fortsatt fall i industrien. Det positive var kanskje at fallet ikke tiltok, med en verdi på 49,8 holdt PMI-indeksen seg uendret fra september til oktober. Det trakk likevel ikke opp stemningen på asiatiske børser, med Hang Seng ned snaut 1% og Nikkei ned litt over 2%, skriver Olsen i en morgenrapport mandag.

Amerikanske børser var ned rundt 0,5% på fredag.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere