NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Blandet på Wall Street

Sist oppdatert:
Det brede markedet steg, mens tungvekterne falt i torsdagens børshandel i USA.

De amerikanske ledende børsindeksene var blandet torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Ved avslutningen var den brede S&P 500-indeksen opp 0,3 prosent til 909,7 poeng og teknologitunge Nasdaq Composite var opp 1,1 prosent til 1.617 poeng. Samtidig var Dow Jones-indeksen, som inneholder tungvekterne på New York-børsen, ned 0,3 prosent til 8.742,5 poeng.

Det var særlig to tema som var lengst fremme i hjernebarken hos investorene da sluttspurten satte inn på New York-børsen. Det ene var spekulasjonene om at amerianske myndigheter var nære en avtale med bankindustrien, som gir konkursadvokatene mulighet til å kvitte seg med noe av de dårlige lånene til huseierne.

På den negative siden var butikk-kjeden Wal Marts kutt i utsiktene for salget, og svake desember-salgstall. Kjedegiganten skylder på dårlig vær å svak økonomi, som årsak til svakt salg i siste måneden av fjoråret.

I teknologisektoren var det jubel torsdag, med Nasdaq Composite-indeksen opp 1,1 prosent. Etter at investorene holdt igjen tidligere på dagen, som følge av forventningene om svake arbeidstall og butikksalg, kom optimismen tilbake på slutten av handelsdagen i teknologisektoren. Årsaken er at en rekke teknologiinvestorer tror at denne sektoren vil lede an i en ny børsopptur. Uansett om dette slår til eller ikke, så ledet teknologitungvektere som Microsoft an oppgangen torsdag.

I den viktige oljesektoren var ikke optimismen like stor. Oljeprisen falt tilbake for den tredje dagen på rad. Ved avslutningen på New Yorks råvarebørs, var oljeprisen ned hele 2,2 prosent til 41,70 dollar. Tidligere på handelsdagen var den amerikanske oljeprisen nede i 40,54 dollar pr. fat. Nedgangen torsdag kom etter at prisen på et falt olje falt utrolige 12 prosent etter at de amerikanske oljelagertallene ble publisert onsdag. Lagertallene til de USAs myndigheter var langt høyere enn markedet hadde ventet. I tillegg til dette er investorene bekymret for hvordan den svake verdensøkonomien vil innvirke på etterspørselen etter olje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere