Blandet på Wall Street

Noen skuffer og andre overrasker.

04.02.09 15:41

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

På børsene i New York har dagen blitt innledet noe blandet. S&P 500-indeksen stiger 0,13 prosent til 839,63 poeng, og følges av teknologitunge Nasdaq Composite som løftes 0,11 prosent til 1.517,91 poeng. Flere skuffende resultater er med på å sende Dow Jones Industrial Average ned 0,23 prosent til 8.059,56 poeng.

I tillegg til flere dårlige resultatrapporter kommer det mer dårlig nytt på makrofronten.

Arbeidsmarkedsrapporten fra analysebyrået ADP indikerer at over en halv million jobber forsvant i årets første måned. Tallene som ble presentert onsdag ettermiddag antyder et fall i sysselsettingen innenfor den private sektoren på 522.000. Det er over økonomene forventninger på 508.000.

Størst er fallet i sysselsettingen inne mellomstore bedrifter.

Les mer: Ny jobbskrell i USA

- Den skarpe fallende sysselsettingen i mellomstore- og småbedrifter er en klar indikasjon på at resesjonen begynner å spre seg godt utover produksjons- og boligrealterte aktiviteter, kommenterer Joel Prakken i Macroeconomic Advisers i en pressemelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kraft Foods varsler at de ikke kommer til å tjene like godt som tidligere antatt. I 2009 ser de at resultat per aksje vil havne på 1,88 dollar mot 2 dollar som det tidligere nivået lå på. Justert for enkelthendelser havnet resultatet på 43 cents per aksje i fjerde kvartal 2008 mot 44 cents per aksje i fjerde kvartal 2007. Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av FactSet forventet at resultatet ville ligge på 44 cents per aksje.

Omsetningen økte til 10,8 milliarder fra 10,1 milliarder dollar.

Les mer: Bittersøtt fra Freia-eier

Walt Disney fikk et resultat på 845 millioner dollar eller rundt 45 cents per aksje i siste kvartal. Det er en klar svekkelse fra 1,25 milliarder dollar eller 63 cents per aksje i tilsvarende kvartal året før. Hvis enkelte gevinster ble utelatt ville resultatet havnet på 41 cents per aksje, og det er godt under forventningene til analytikerne som så for seg et resultat på 52 cents per aksje.

Driftsinntektene falt også under forventningene på 10,1 milliarder dollar.

Mediegiganten Time Warner fikk i fjerde kvartal et tap på 16 milliarder dollar eller 4,47 dollar per aksje. Det skjer etter at de har tatt nedskrivninger på 24,2 milliarder dollar. Hvis enkelt poster ble ekskludert ville resultatet havnet på 23 cents per aksje. Analytikerne ventet 7 cents per aksje.

For 2009 ser Time Warner nå et resultat som ligger på samme nivåer som 2008 da de fikk 66 cents per aksje. Her hadde analytikerne ventet 1,02 dollar per aksje, viser estimater fra FactSet.

Les mer: Mediegigant taper milliarder

Billigkjeden CostCo Wholesale har sendt ut et varsel der et opplyser at resultatet for regnskapsårets andre kvartal vil havne betydelig under analytikernes estimater. Grunnet den usikre tilstanden i både amerikanske og global økonomi vil ikke CostCo gi noen nye estimater for resten av året.

Internasjonalt har det også kommet flere resultatvarsler. Panasonic skal si opp 15.000 ansatte for å finne tilbake til lønnsomhet igjen. For året som avsluttes 31. mars ser de det største tapet på mer enn syv år.

Les mer: Panasonic sparker 15.000

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag