NA24.no

Blandet på Wall Street

Sist oppdatert:
De amerikanske aksjene faller tilbake etter svake resultatervarsler fra flere ledende selskap.

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,10 prosent til 11.290,74 poeng. Aksjene på den mer brede indeksen S&P 500 er tilnærmet uforandret på 1.309,60 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen er ned 0,28 prosent til 2.264,27 poeng.

Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd falt betraktelig i forrige uke og bekrefter at arbeidsmarkedet beholder det sterke momentumet. I forrige uke var det 10.000 færre som møtte opp i køen for å motta arbeidsledighetstrygd, mens markedet hadde ventet at antallet skulle holde seg på samme nivået som uken i forveien.

Uroen rundt Iran og Nigeria, samt svekkede oljelagre i USA sender oljeprisen til nye rekordhøyder torsdag. Tidligere på torsdag var prisen på Nordsjøolje over 74 dollar, mens oljen som er notert i den amerikanske handelen nådde rekordhøyder etter et bombeangrep i Nigeria.

Høy oljepris og lave bensinlagre er dårlig nytt for amerikanske forbrukere og legger en demper på de amerikanske aksjespekulantene.

Utsiktene til høyere renter og sterkere dollar svekker også investorene på Wall Street sin villighet til å investere i aksjer.

Til tross for at flere amerikanske selskap kan vise til bedre inntjening enn hva analytikerne i USA hadde ventet på forhånd, er det likevel enkelte som skuffer med resultat varsler. Dette legger også en demper på utviklingen på Wall Street.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere