NA24.no

Blandet på Wall Street

Sist oppdatert:
De amerikanske indeksen starter dagen blandet. Nasdaq-indeksen starter dagen med et fall. Følg utviklingen her

Utsikter til svakere veksttakt i den amerikanske økonomien har fått Bernanke til å ta til orde om at rentehevingene få en pause. Aksjemarkedene reagerte godt på signalene fra den amerikanske sentralbanken og løftet seg betraktelig i gårsdagens handel.

NA24 - din næringslivsavis

I firetiden i dag gjentar Ben S. Bernanke sin tale i Representantenes Hus. Markedets oppmerksomhet vil være rettet mot den etterfølgende spørretimen.

Dollaren svekket seg mot de viktigste sammelignbare valutaene etter Bernankes tale i går. I dag fortsetter den ned, én euro koster i dag 0,792 dollar, ned 0,23 prosent.

Industriindeksen Dow Jones er uendret på 11.011,55, mens den bredere S&P500-indeksen faller 0,02 prosent til 1.259,44.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen faller 0,22 prosent til 2.076,16 poeng.

Gode resultater
Dow Jones-komponentene Pfizer og Honeywell leverte resultater før børsåpning på Wall Street i dag. Honeywell levert et resultat per aksje på 63 cents per aksje, mot ventet 61 cents. Samtidig hevet selskapet utsiktene for resten av året. Aksjen er opp 0,97 prosent til 38,61 dollar.

Pfizer rapporterte om en uventet salgsvekst i selskapets legemiddel Liptor på 9 prosent i andre kvartal. Driftsinntektene steg mindre enn hva som ventet på forhånd, og det endelige resultatet ble lavere enn ventet på grunn av engangskostnader. Pfizer overrasker positivt med å heve utsiktene for året i sin kvartalsrapport.

Pfizer-aksjen stiger 1,89 prosent til 23,74 dollar.

Apple leverte et resultat i går kveld på 54 cents per aksje, mens det i følge Thomson First Call var ventet et resultat på 44 cents per aksje for perioden. Apple-aksjen stiger 11,70 prosent til 60,43 dollar.

Motorola stiger hele 11 prosent etter at selskapet la frem et sterkt andre kvartal. Selskapet guidet også godt for de kommende månedene, noen som blir tatt godt i mot av markedet. Interessen for selskapet og aksje er stor like etter at Wall Street åpnet. Det særlig en kraftig oppgang i salget av mobiltelefonen Razr som ligger bak det sterke resultatet.

Intel skuffet
Intel skuffet markedet. Selskapet er i gang med en omfattende omstruktureringsprosess, men klarer likevel ikke å vise at de er på rett vei. Aksjen faller 4,76 prosent til 17,61 dollar, og er den største taperen på Dow Jones-indeksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere