*Nettavisen* Økonomi.

Blar opp for Chrysler

Foto: (Scanpix)

Cerberus sørger for at Chrysler havner på amerikanske hender.

14.05.07 12:15

Det amerikanske investeringsfondet Cerberus Capital Management spytter inn 7,4 milliarder dollar, tilsvarende 44,5 milliarder kroner, i bilprodusenten Chrysler. Til gjengjeld får de 80,1 prosent av den tidligere amerikanske stoltheten.

NA24 - din næringslivsavis

Sammenslåingen med Daimler-Benz og dannelsen av DaimlerChrysler ble aldri noen suksess. I Tyskland har Daimler, som blant annet produserer Mercedes Benz, fått fart på sakene. Men Chrysler har bydd på store utfordringer og stort sett vært et sammenhengende tapsprosjekt. Daimler vil eie de resterende 19,9 prosentene av Chrysler.

Cerberus vil samtidig overta Chryslers pensjonsforpliktelser. Avtalen har god støtte blant den sterke fagforeningen United Autoworkers, som mener dette er det beste for sine medlemmer.

Tidligere i år ga DaimlerChrysler beskjed om at de ønsker å finne nye eiere til den amerikanske bilprodusenten. Flere var villige til å ta tyskernes eierandel. Blant de som var interessert i Chrysler var Kirk Kerkorian, men hans investeringsselskap Tracinda ble ikke invitert til å delta. Kerkorian var tidligere aksjonær i Chrysler, og er en av de største eierne i General Motors.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.