NA24.no

Blar opp millioner over takst for å bo landlig

TO MILLIONER OVER: Dette småbruket i Hokksund ble solgt for 4.900.000 kroner. Prisantydningen var på 2.850.000 kroner.
TO MILLIONER OVER: Dette småbruket i Hokksund ble solgt for 4.900.000 kroner. Prisantydningen var på 2.850.000 kroner. Foto: Eiendomsmegler 1 Hokksund
Sist oppdatert:
- Veldig spesielt, sier megler.

På én uke ble to boliger i Modum solgt til en god million over prisantydning. Samme uke gikk et småbruk i Hokksund for to millioner over antatt salgsverdi, skriver Drammens Tidende.

- Vi har aldri opplevd at tre eiendommer har gått så høyt over prisantydning på så kort tid, sier adm.dir. Geir Heimdahl i EiendomsMegler 1 Ringerike Hadeland AS.

Med kontor i både Hokksund og Modum står EiendomsMegler 1 bak alle tre salgene.

Heimdahl synes det er vanskelig å si noe helt konkret om årsaken til de overraskende boligsalgene, men tror det lover godt for videre salg i området.

- Vi har et ganske jevnt salg gjennom hele året i Modum, men det er veldig spesielt når flere boliger blir solgt så høyt over prisantydning like etter hverandre, mener Heimdahl.

Betaler for fred og ro
Daglig leder for EiendomsMegler 1 Hokksund/Modum, Wiggo Smedberg, tror beliggenheten er avgjørende for at boligene har solgt så godt.

- Det som er felles for alle eiendommene er at de ligger litt i utkanten av byen og tettstedene med romslig plass rundt seg, sier Smedberg.

Han sier at de får god respons på eiendommer som ligger litt utenfor sentrum, og som ikke har så mange naboer tett på.

ÅMOT: Prisantydningen på eneboligen i Åmot var på 1.990.000 kroner, men boligen ble solgt for 3.400.000 kroner.


Et sunnere marked

Selv om EiendomsMegler 1 har hatt en unormal start på høsten, opplever de andre meglerfirmaene at markedet i Modum og Øvre Eiker er som normalt.

- Vi opplever at vi går mot et sunnere og mer stabilt boligmarked, der vi har jevnt besøk på visninger og en mer fornuftig prisstigning, sier Ronny Abeltun, daglig leder i GARANTI Eiendomsmegling avdeling Eiker og Modum.

Det samme forteller Petter Hobbelstad, daglig leder i DNB Eiendom avdeling Eiker. Han tror de solgte eiendommene vant veldig på beliggenheten.

Spesielt oppsiktsvekkende er småbruket i Øvre Eiker, som ble solgt til 4.900.000 kroner, langt over prisantydningen på 2.850.000 kroner.

- Landbruket er for spesielt interesserte. Treffer man de riktige kjøperne, kan man få en veldig god pris, sier Hobbelstad.

Bom på prisantydning?
Daglig leder Frode Nyhus i Dialog Eiendomsmegling opplever også at markedet er som normalt, og minner om at en treg sommer på eiendomsmarkedet kan ha ført til at prisantydningene blir satt for lavt.

VIKERSUND: Nydelig beliggenhet førte til at boligen i Vikersund gikk for 4.500.000. Prisantydningen var på 3.200.000 kroner.


- Det er jo en slags treghet i systemet. Så hvis markedet har vært dårlig, setter man ofte en lavere prisantydning. Hvis flere boliger blir solgt langt over prisantydning, er det nok et tegn på at markedet er på vei opp igjen, sier Nyhus.

Heimdahl i EiendomsMegler 1 tror derimot ikke at de har bommet på prisantydningen.

- Det kunne nok vært tilfelle hvis det hadde vært snakk om kun én eiendom. Men når tre boliger går for godt over prisantydning i løpet av noen få dager, så er det nok mer en positiv markedsreaksjon. Etter lang erfaring i området har vi en såpass god lokalkunnskap at vi føler oss trygge på at prisantydningen var god, avslutter Heimdahl.

Les flere saker i Drammens Tidende


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere