Gå til sidens hovedinnhold

- Blåste opp Da Vinci-plagiat

En av forfatterne bak «Hellig blod, hellig gral», Michael Baigent, innrømmet i retten tirsdag at han hadde overdrevet hvor mye Dan Brown hadde plagiert fra boken hans i et intervju.

Michael Baigent ble konfrontert med et intervju han ga til en avis der han hevdet at han hadde funnet 15 referansepunkter fra «Hellig blod, hellig gral» i Dan Browns «Da Vinci-koden».

- Ordla meg uheldig
I retten i London tirsdag erklærte han at ordbruken hans var «uheldig». Advokat James Baldwin, som representerer forlagshuset Random House, påviste at sju av punktene Baigent refererte til i intervjuet slett ikke opptrer i «Da Vinci-koden».

Michael Baigent holdt likevel fast på at Brown har stjålet «hele arkitekturen» og tenkemåten bak «Hellig blod, hellig gral».

Anagram for forfatterne
Boken er referert til direkte av Brown i «Da Vinci-koden» ettersom figuren Leigh Teabing er et anagram av Baigent og medforfatter Richard Leigh.

Random House og Dan Brown sier at det ble brukt diverse kilder til boken. Saken har hatt en ukes pause slik at dommerne har kunnet studere både «Da Vinci-koden» og «Hellig blod, hellig gral» nøye.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus