NA24.no

Blåste opp oljeprisen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Orkan sendte oljeprisen til tidenes høyeste nivå.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Orkanen Humberto presset både opp olje- og bensinprisen etter at stormen kuttet strømmen på tre raffinerier i Texas. Onsdag steg oljeprisen til de da høyeste nivåene noensinne grunnet overraskende oljelagertall.

NA24 - din næringslivsavis

Tidenes høyeste
For første gang noensinne stengte råvarebørsen i USA med en oljepris på over 80 dollar. Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet frontkontrakten på WTI-oljen 80,04 dollar, som er en oppgang på 13 cents. I løpet av sesjonen ble råoljen notert til 80,20 dollar, som er den høyeste noteringen noensinne. Prisene er nå 25 prosent høyere enn for et år siden.

De tre raffineriene som er stengt drives av Total SA, Valero Energy og Motiva Enterprises og har samlet en kapasitet på 850.000 fat med råolje dagen.

OPEC økte
- Vi lurer på hva 80 dollar fatet betyr i dag. Disse prisene kan enten være et signal på at økonomien leger seg eller et signal om høy inflasjon og en kommende resesjon, vi vet bare ikke. Det er på tide å ta en pust i bakken, sier Phil Flynn visepresident hos Alaron Trading, ifølge Bloomberg.

Tirsdag bestemte OPEC at de skal øke produksjonen med 500.000 daglige fat for å møte den økte etterspørselen. Denne ekstraleveransen starter i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere